Kajacima od Maslenice do Obrovca

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Domagoj Bašić i Marko Bašić, mladi sportaši-rekreativci iz Meke Drage, zaseoka u Kruševu, pobjednici su prvog Kayak tandem kupa održanog na morsko-riječnoj stazi od Maslenice do Obrovca, ukupne duljine 15 kilometara.

- Upornost je bila ključna u našoj pobjedi, kazao je Domagoj, koji je s prezimenjakom najbrže prošao nadnaravnu stazu Novigradskog mora i grimizne ljepotice Zrmanje. Drugo mjesto su zauzeli također Bašići, natjecatelji iz Meke Drage, Tomislav Bašić i Ivan Bašić, a treće Natali i Sandru Brčinoviću iz zadarskog kluba borilačkih vještina Krav Maga, koji su na natjecanje došli sa čak osam članova kluba.

- Svih 50-ak natjecatelja nastupilo je bez plaćanja kotizacije, osigurani su im kajaci, vesla i prigodni domjenak na cilju, pohvalio se inicijator natjecanja Dragan Župan, direktor Turističke zajednice Grada Obrovca, koja kup organizira u suradnji sa Županijskom ustanovom Natura Jadera.

Starter je bio Ivan Matić iz Kruševa, nezavisni vijećnik Gradskog vijeća Obrovca, koji je zajedno s Stivenom Brljačom s brodicama kajakaše pratio cijelu stazu, od masleničke do obrovačke rive.

Među 50-ak natjecatelja bilo je i 10-ak žena, među njima i Maja Špralja iz Zadra i Dajana Pavasović iz Novigrada, koje su svoje snage i vještine odmjeravali s muškarcima.

- Ne mogu veslati kao muškarac, ali itekako poznajem svaki dio Novigradskog mora i dobar dio Zrmanje, kazala je Dajana iz Novigrada, dok je Maja iz Zadra dodala kako je veslanje jedno od idealnih rekreacija za odmor duše i tijela.

Osim Kayak tandem kupa u sklopu Zrmanja Adventure Festival održala se velika utrka Zrmanja River Trail. U nadolazeću subotu održat će se još i MTB Marathon po Velebitu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno