Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Adžić Sikirić pozvala župana i županijske vijećnike da se testiraju na opijate

26.09.2018. 14:28
Adžić Sikirić pozvala župana i županijske vijećnike da se testiraju na opijate


Luka Modrić je nakon Nikole Tesle, naš najveći genij. Stoga, predlažem da se u dnevni red uvrsti način na koji bismo mogli odati zahvalnost tom čovjeku za sve ono što je učinio za promociju zadarskoga kraja i Hrvatske – predložio je na samom početku Skupštine Zadarske županije, nezavisni vijećnik Drago Čulina, na što mu je župan Božidar Longin odgovorio kako apsolutno podržava inicijativu vezanu uz Luku Modrića, kao i većina vijećnika, iako je Luka Modrić već odavno dobio županijsku Nagradu. Župan je također otkrio kako je on u svoje osobno, ali i u ime Zadarske županije, Luki Modriću odmah nakon osvajanja nagrade za najboljeg nogometaša svijeta, poslao telegram i nazvao njegova oca i čestitao mu.
Na to je reagirao Marko Pupić Bakrač iz Akcije mladih koji je rekao kako njihova stranka "aposlutno jest za Luku Modrića", ali nisu za posebno odavanje zahvalnosti jer se zna da je optužen zbog utaje poreza.
– Ne znam kakvu bismo poruku poslali mladima i javnosti – zaključio je Pupić Bakrač, dok su vijećnici prihvatili odluku kojom se izražava zahvalnost Luki Modriću za izniman doprinos u promociji Hrvatske i Zadra kroz vrhunska postignuća u njegovoj iznimnoj športskoj karijeri te će mu biti uručena Povelja zahvalnosti.
"Buru" reakcija izazvao je potom, prijedlog Jasminke Adžić Sikirić iz Živog zida koja je rekla kako smatra da bi se svi vijećnici, ali i župan Longin te pročelnici, prije svake županijske skupštine trebali testirati na sve vrste opijata i to pod strogim liječničkim nadzorom jer, kako je objasnila, "svjedoci smo kako su sve odluke koje se donese – štetne za sve žitelje Zadarske županije i to bi moglo biti jedino objašnjenje takvom njihovom ponašanju", ali prijedlog joj nije – prošao.
I prije početka Aktualnog sata, opet je na "dnevni red" došla ravnateljica zadarskog Narodnog muzeja Renata Peroš jer je jednoglasno prihvaćen prijedlog o njezinu razrješenju s mjesta ravanteljice, s obzirom na to da joj mandat ističe krajem ovog mjeseca pa bi trebalo imenovati vršitelja dužnosti ravnatelja.
– Renata Peroš na prošloj sjednici nakon što je iznijela svoje izvješće o radu, nije bila u stanju zapamtiti tri vijećnićka pitanja i na njih odgovoriti. Zar ćete zaista opet, osobu ograničene inteligencije koja nije u stanju zapamtiti tri pitanja, imenovati za vršiteljicu dužnosti i onda opet na mjesto ravnateljice Narodnog muzeja?! –  uzviknuo je Marko Pupić Bakrač.
A njegovo pitanje na Aktualnom satu, na koje mu je župan Longin odgovorio kako je pogrešno adresirano, bilo je opet vezano uz tursku grupaciju Global Ports Holding i luku Gaženica.
– Taj je turski koncesionar Gaženice poslovao sa 14,1 milijuna dolara u minusu za prošlu, a u prvih šest mjeseci ove godine ima 3,6 milijuna dolara gubitaka. Kreditni rejting je BB- s negativnim izgledima. Jesu li Vama i Robertu Škifiću ti podaci bili poznati prilikom zaprimanja i prihvaćanja ponude i je li Vam poznato što znači izraz – "junk" u opisu kreditnog rejtinga i koje su moguće posljedice svega ovoga, upitao je s govornice Marko Pupić Bakrač.
U nastavku sjednice Renata Peroš imenovana je vršiteljicom dužnosti ravnateljice Narodnog muzeja.