Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

FOTOGALERIJA: Zadarska policija proslavila svoj dan

26.09.2018. 12:20
FOTOGALERIJA: Zadarska policija proslavila svoj dan


Prigodnim okupljanjem u PU zadarskoj danas je obilježen Dan policije i blagdan Sv. Mihovila. Uzvanike i goste tom je prigodom pozdravio načelnik PU zadarske Anton Dražina koji je podsjetio kako je Hrvatska policija i Policijska uprava zadarska ovih dana proslavlja 28 obljetnicu od svoga osnutka. Dražina je predstavio i 21 policijskog vježbenika koji su proljetos završili školovanje na Policijskoj akademiji u Zagrebu.
– Nastajali smo u teškim i bremenitim vremenima za cijeli hrvatski narod. Hrvatska policija je zbog toga čvrsto i neraskidivo vezana s hrvatskim narodom. U odlučnim godinama stvaranja, obrane i oslobađanja hrvatske države policija je u svim svojim sastavnicama dala nemjerljiv doprinos. Od kako smo našu svečanost utemeljili na ovom platou, i danas sam posebno ispunjen jer govorim upravo na mjestu odakle su, dajući svoje živote, hrvatski redarstvenici, pripadnici Specijalne jedinice policije Poskoci, polazili u najteže oružane bitke rata za Hrvatsku, rekao je Anton  Dražina
Prvi čovjek zadarske policije istaknuo je kako se odmjerenim pristupom gradi moderna policija. Kao ključni policijski izazov, uz suzbijanje raznih oblika kriminala, jedan od  glavnih prioriteta, naglasio je Dražina je ulaganje u graničnu policiju i operativni rad na ulasku u schengenski prostor.
– Prije nešto više od mjesec dana, spojili smo postaje pomorske i aerodromske policije, te postaje Gračac i Srb. U ponedjeljak, potpisivanjem sporazuma o sufinanciranju između MUP-a, Zadarske županije i Grada Zadra, do turističke sezone iduće godine riješit ćemo najveći problem naše PU, a to su uvjeti rada Prve PP Zadar, ključne postaje na razini cijele PU. Preseljenjem ove PP s Poluotoka u Ulicu Stjepana Radića nasuprot Prekršajnog suda, podignut ćemo kvalitetu ukupnog policijskog djelovanja. Ističemo zajedničke projekte Vijeća za prevenciju kriminaliteta u kojima ima jako dobrih primjera  suradnje i odgovornosti čelnika jedinica lokalne samouprave prema svojoj zajednici. Molimo Vas da nastavite dalje, izravno financiranje projekata koji se tiču sigurnosti, uvijek je bilo, a danas je među bitnim prioritetima prosperitetne zajednice, rekao je na kraju obraćanja nazočnima načelnik PU zadarske Anton Dražina.
U povodu Dana policije nagrađeni su i djelatnici PU zadarske: Ivica Buterin– policijski službenik I PP Zadar, Ivana Pavić – policijska službenica II PP Zadar, Zdravko Šimičević – Pol. sl. II PP Zadar, Krešimir Čulina – Pol. pol. Pol. postaje Obrovac, Goran Topalović – Postaja prometne policije Zadar, Tomislav Viduka – Pol. sl. Interventne IJP Zadar, Marinko Klanac – Pol. sl. IJP, Ante Čirjak – Umirovljenom pol. službenik u PP Benkovac.
Nagrađeni su i državni službenici: Lea Barić – državni službenik II PP Zadar, Biserka Gregov – državna službenica Službe upravnih i inspekcijskih poslova, Smilja Segarić – državna služb. Službe up. I insp. poslova i Marica Bučić – drž. službenica Službe uprav. i insp. poslova.