Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nela Šarić kao Violetta Valery u velškoj Operi

27.09.2018. 07:30
Nela Šarić kao  Violetta Valery u  velškoj Operi


Mlada i iznimno talentirana zadarska sopranistica Nela Šarić otpočela je još jednu veliku avanturu zvanu "La Traviata" kojoj se neopisivo veselila cijelo ljeto, a koja ju je preselila u glavni i najveći grad Walesa.
– Od početka rujna nalazim se u Cardiffu gdje ću provesti naredna dva i pol mjeseca, no ne kao student već kao dio nevjerojatnog tima radeći na Verdijevoj 'La Traviati'. Ovo je za mene dosad najveći i najzanimljiviji projekt gdje sam od strane vodećih ljudi u Welsh National Operi pozvana da budem 'cover' za meni najdražu, ali i dosad najtežu ulogu, Violettu Valery, otkrila nam je Nela Šarić naglasivši kako je La Traviata za nju čarobno djelo, pisano na način da pokaže apsolutno sve vrline glasa, no i da istakne sve ono lijepo što glazba može dati.
Cijela priča s ulogom Violette Valery krenula je još prošle godine kada su je čuli na natjecanju u Welsh National Operi. Otišla je na glavnu audiciju, međutim tada joj još nisu imali ništa za ponuditi, tek obećanje da će ju imati u vidu za dalje. No, za šest mjeseci dobila je e-mail s upitom želi li doći u Cardiff u rujnu 2018. godine.
– Naravno da sam pristala! Osjećam se iznimno počašćeno što sam uvrštena u ekipu već uigranih solista i što imam priliku raditi s velikim imenima britanske operne scene, istaknula je Nela također pohvalivši atmosferu za koju kaže da je nevjerojatno pozitivna i poticajna što joj  svaku probu čini nezaboravnom. Iako imaju jako naporan tempo te na probama pjevanja zna provesti i po šest sati, Nela napor uopće ne osjeća, upravo zbog pozitivne atmosfere koja vlada.
Kada razmišlja o budućnosti u Cardiffu, sigurna je da će joj ponuditi još nešto, ako ne odmah, onda kroz neko vrijeme.
– Uvijek kažem da su 'coveri' ulaz u kazalište na mala vrata. Ali, neću ništa dozivati, neka bude kako bude. Trenutno sam i s ovim prezadovoljna. Ovo je velika odgovornost, ogromna uloga, ali uloga koju obožavam i zbilja osjećam, kazala je Nela Šarić uzbuđeno dodavši kako se osjeća kao da je oduvijek bila predodređena za nju.
Samim time što je u Cardiffu već bila godinu dana (2017. kada je završila  magisterij na Wales International Academy of Voice), trenutno osjeća kao da se vratila godinu i pol unazad i kao da se ništa nije promijenilo.
– Dobro poznajem grad, susrela sam prijatelje koje sam stekla za vrijeme ondašnjeg boravka ovdje i zbilja uživam u ovoj prilici i radu na najdražoj ulozi, i na svom pjevačkom snu, kazala je dodavši kako od samog početka osjeća da je ova uloga stvorena za nju te kako će, radeći na njoj, zasigurno doći do svog cilja.
– Idem za svojim snovima i nadam se da je ovo tek jedan jako dobar početak, istaknula je.
Iako je dijelove ove opere već propjevala i u Zadru u srpnju Zadrani će ju imati prilike još slušati u ovoj ulozi možda već po povratku iz Cardiffa, a nada se da će u skorije vrijeme imati prilike otpjevati ovu ili možda neku drugu ulogu i u nekoj hrvatskoj opernoj kući. A do tada, Nelu  očekuju razne audicije i projekti. Tako je jedan od sljedećih projekata, kojem se također posebno veseli, i uloga Grofice u Mozartovoj operi "Figarov pir".
– Groficu ću krenuti pripremati čim završim s projektom u Cardiffu te ću iduće ljeto utjeloviti jako bitnu i veliku ulogu u Firenci. S obzirom da ću raditi s dirigentom iz Royal Opera House u Londonu (Covent Garden), mojoj sreći nema kraja, zaključila je Nela Šarić.