Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Primorac kod kuće poražen od Lokomotive

26.09.2018. 16:23
Primorac kod kuće poražen od Lokomotive


Hrabro je Primorac ušao u dvoboj s Lokomotivom i od prve minute  uzeo igru u svoje ruke. Ipak, prvi izlet gostiju na polovicu domaćih završio je pogotkom. Najprije je Colić pogriješio na središtu igrališta, a Babiću se otvorila situacija "jedan na jedan" s vratarom Primorca. No, Topić je odlično zaustavio Babićev pokušaj. Uslijedio je korner i vodstvo  Lokomotive.
Promjena rezultata nije promijenila početno stanje na terenu jer je  Primorac i dalje svim silama napadao. Tražila se lopta za Banića kao jedinog isturenog napadača, iza kojeg su ordinirali Zelić i Marić. Kako su  domaćini jurišali na gol Hendije tako se i publika probudila. Imali su domaći navijači razloga zapljeskati u 32. minuti nakon odličnog udarca Paponje malo iskosa s desne strane. Datković je ušao u blok i umalo prevario svog vratara koji je uspio izvaditi loptu iz rašlji. Gužva pred Hendijom  i četiri minute kasnije. Nakon "flipera" lopta se odbila do Markovića koji  u odličnoj situaciji po sredini gola s desetak metara šalje loptu iznad grede. Mogao je Primorac do izjednačenja i u 40. minuti kada je Brzoja spasio jednu loptu i s aut linije u gol šansu gurnuo Banića. Biogradski napadač samo je za trenutak zaostao, dovoljno da mu Hendija uđe u blok. 
U drugom poluvremenu Lokomotiva je bila malo aktivnija, a Primorac  je svoju priliku čekao iz kontre. Međutim, najprije Baniću, a potom i Vodopiji koji ga je zamijenio bilo se teško nositi s obranom "lokosa". U 66.  minuti otvorila se prilika za Uzunija koji je glavom za malo promašio okvir gola. Tri minute kasnije odličan prodor Marića koji je mogao asistirati  ili izravno šutirati na gol. Odlučio se za udarac u kojem ipak nije bilo dovoljno snage budući da je Marić prethodno pretrčao "pola igrališta". Do  kraja utakmice Primorac je svim silama krenuo po izjednačenje i produžetke, ali je druga momčad HT Prve lige uspjela sačuvati vodstvo i izboriti plasman u osminu finala.
PRIMORAC 0
LOKOMOTIVA 1
BIOGRAD NA MORU – Igralište Kazimir i Silvestar. Gledatelja: 600.  Sudac: Jakov Titlić (Hrvace). Pomoćnici: Pepur (Split), Jakšić (Solin).  Strijelac: 0:1 Datković (9'). Žuti karton: Ivanušec (Lokomotiva).
PRIMORAC: Topić, Brzoja, Ješe, Marković, Lazarevski (od 56' Vodopija), Colić (od 80' Jurišić), Španja, Paponja, Zelić, Marić, Banić (od 67'  Prpić). Trener: Jugo Dominis.
LOKOMOTIVA: Hendija, Hujber, Datković, Ivanušec (od 78' Halilović), Babić (od 67' Božić), Kolinger, Uzuni, Kastrati, Jakić, Majstorović,  Krstanović (od 61' Drožđek). Trener: Goran Tomić.