Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Uskoro kaznene prijave za napadače na zadarskog odvjetnika Augustina Sudinju?!

27.09.2018. 06:30
Uskoro kaznene  prijave za  napadače na  zadarskog  odvjetnika  Augustina  Sudinju?!


Zadarskoj javnosti još uvijek je dobro u sjećanju slučaj koji  se odigrao 20. siječnja ove godine u noćnim satima u dvorištu kuće poznatog zadarskog odvjetnika Augustina Sudinje u Sukošanu. Tada nepoznati počinitelji pucanjem iz vatrenog oružja su tijekom noći  oko 4 sata  izrešetali automobil Volvo u dvorištu kuće 58-godišnjaka te u dvorištu  aktivirali nepoznatu eksplozivnu napravu. Na automobilu i fasadi kuće  pričinjena je veća materijalna šteta, a srećom nitko nije ozlijeđen. Na  mjestu događaja policija je provela očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja. Slučaj je okarakteriziran kao dovođenje u opasnost  života i  imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom prema čl. 215. Kaznenog  zakona RH.
Kako neslužbeno doznajemo, policijski izvidi vezani uz ovaj slučaj još  uvijek traju te bi se slučaj do sada vođen kao "nepoznato" mogao rasplesti. Naime, čini se da policijski službenici upravo ovih dana slažu djeliće mozaika koji bi uskoro vrlo vjerojatno trebali rezultirati podnošenjem kaznenih prijava. Osumnjičenici postoje, a izvidi i dokazne radnje su upravo u tijeku kako bi nadležni sud prihvatio kaznene prijave  protiv do sada nepoznatih počinitelja. S obzirom da se slučaj okarakterizirao kao dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom  ili sredstvom,  počinitelju ili počiniteljima prijeti kazna zatvora u trajanju  od šest mjeseci pa do pet godina.
Iz PU zadarske slučaj nisu htjeli komentirati uz obrazloženje kako se  policijski izvidi ne komentiraju.
Podsjetimo,  vlasnik automobila i obiteljske kuće poznati  zadarski odvjetnik Augustin Sudinja je kao i njegova supruga, u trenutku napada u  siječnju spavao u kući. Zadarskoj javnosti poznat je i po tome što se već  godinama nalazi među desetero fizičkih osoba s područja Zadarske  županije s Popisa dospjelih i neplaćenih dugova Porezne uprave. Unatrag nekoliko godina iznos njegova duga neznatno je povećan i prema  posljednjim podatcima iznosio je 1,4 milijuna kuna, od čega je najveći  dio otpao na neplaćene doprinose za obvezna osiguranja.