Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Danijela Martinović u HNK: “Zadarsku publiku i mene veže jedna neraskidiva veza”

26.09.2019. 11:34
Danijela Martinović u HNK: “Zadarsku publiku i mene veže jedna neraskidiva veza”


Zadarsku publiku i mene veže jedna neraskidiva veza. Zadar je grad u kojem je na neki način započela moja karijera i naše se prijateljstvo iz godine u godinu produbljuje. Drago mi je u publici vidjeti neka dobro znana lica, ali i moje nove prijatelje iz Zaklade "Hrvatska za djecu!", naglasila je Danijela Martinović, u srijedu, u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, na koncertu "Neopisivo", organiziranom za prikupljanje sredstava za spomenutu Zakladu. Pjevačica je u Zadar stigla kako bi podržala rad Zaklade te kako bi svojoj publici, a kazalište je bilo puno što je svjedočilo o njenoj vezi sa Zadrom, kako je i sama rekla, približila svoje hitove u novim aranžmanima pod sloganom: "Novi zvuk, novi doživljaj i novo iskustvo".
Ne zaustavljajući se na postignutim uspjesima Danijela je "zasukala" rukave i svoje uspješnice obradila na nov način, odlučivši se za čak sedam za pop koncerte i ne tako uobičajenih kombinacija instrumenata: kontrabas, violina, harmonika, udaraljke, klavir, gitara i klarinet, pruživši publici uistinu novi zvuk, jedinstvenu, preko dva sata glazbenu čaroliju u kojoj su itekako uživali posjetitelji, očekivano pjevajući i plešući skoro cijelu večer.
-Sretni smo što su građani prepoznali naš poziv i priključili se priči "Neopisivo" koja će završiti velikim koncertom Danijele u Lisinskom 24. listopada. Ova priča inspirira i potiče nas na zajedništvo i pomaganje što je i cilj koncerata koji su održani u nekoliko gradova diljem Hrvatske, komentirala je koncert upraviteljica Zaklade Renata Gubić.
A u međuvremenu: samba, tango, bossanova, gypsy swing, flamenco… itd. razni glazbeni stilovi pod zajedničkim, Danijelinin "nazivnikom", pjesme poput "Zovem te ja", "Što sam ja, što si ti" i druge na neki malo drugačiji način, na zadovoljstvo publike, posebice mališana s rijetkim bolestima za koje su se sredstva i skupljala.
– Spomenuto, finalni koncert glazbene turneje "Neopisivo" i Zaklade "Hrvatska za djecu" održat će se u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski 24. listopada, organizatori ističu kako će to biti prilika da svi zajedno još jednom našu energiju i humanost damo onima kojima je potrebna.
Sav prihod od prodanih ulaznica sa zagrebačkog koncerta namijenjen je Hrvatskom savezu za rijetke bolesti koji je neprofitna udruga u koju se dobrovoljno udružuju udruge s članovima oboljelim od rijetkih bolesti, pojedinci oboljeli od rijetkih bolesti te osobe s invaliditetom nastalim kao posljedica rijetke bolesti.