Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

HDZ izglasao smjenu Stipe Bjeliša

26.09.2019. 12:08


Zanimljiva politička situacija događa se ovih dana u Upravnom vijeću Zavoda za hitnu medicinu. Iako više nije član NHR-a, njegov predsjednik Stipe Bjeliš ne želi dati ostavku. A ostavka je logična s obzirom da je Bjeliš sabotirao stranački sabor u Zadru i otišao na Hasanbegovićev u Zagrebu, koji pak na kraju nije održan.
On i Mladen Meštrović prije dva su mjeseca izbačeni iz NHR-a te se očekivalo kako će Bjeliš principijelno prepustiti svoje mjesto nekom drugom kolegi iz bivše stranke. No, 900 kuna naknade očito mu je bilo prevažno da bi Bjeliš povukao ovakav potez, iako zna da sebe, kao nezavisnog vijećnika, dovodi u šah-mat poziciju radi nemogućnosti dogovora s ostalim kolegama u Vijeću.
Naime, HDZ je ovu županijsku ustanovu na vođenje povjerio koalicijskom partneru NHR-u, a kako je Bjeliš izbačen iz te stranke, pitanje je na koji bi način uopće vodio Upravno vijeće? Na koji bi se način dogovarao sa strankom iz koje je izbačen zbog bojkota unutarstranačkih izbora?
Nikako. Situaciju je stoga na svojoj zadnjoj sjednici raspetljao HDZ donoseći odluku o Bjeliševoj smjeni. Sada slijedi i službena procedura kojom će Bjeliš biti smijenjen s dužnosti predsjednika UV-a Zavoda, a zamjenit će ga Vlado Kovačević, ravnatelj jedne od najuspješnijih županijskih agencija, AGRRA-e. U tandemu s ravnateljem Zavoda, dr. Predragom Orlovićem, nesumnjivo će ovu ustanovu dovesti na jedan još veći nivo, a javnosti ostaje pratiti političku sudbinu dvoje najvećih zadarskih konvertita, Bjeliša i Meštrovića.
Naime, na zadnjoj sjednici Županijske skupštine već su sjedili u redovima oporbe, a na internetskim stranicama uz njihovo je ime i službeno napisano »nezavisni vijećnik«. Hasanbegović pak osniva stranku »Narod i sloboda« te ostaje vidjeti hoće li se ovaj dvojac, nakon karijere u pet, šest stranaka, odvažiti na članstvo u još jednoj.