Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Colić: Ništa osim pobjede ne bi nas učinilo zadovoljnima

26.09.2020. 09:53


Ovoga vikenda na rasporedu je 6. kolo Treće HNL jug u sklopu kojeg biogradski Primorac danas s početkom u 16 sati dočekuje Neretvu. Momčad Mirka Labrovića u posljednje vrijeme ne bilježi dobre rezultate, dapače, nanizali su tri uzastopna poraza. U posljednjem kolu u gostima kod Zmaja iz Makarske doživjeli su poraz od 2:1, a prije toga su na svom travnjaku »stradali« od lidera Jadrana iz Ploča (1:3). Protiv Metkovčana Biograjci imaju priliku preokrenuti sreću na svoju stranu i pobjedom prekinuti ovaj crni niz. Neretva je trenutačno na tri osvojena boda i to iz dvoboja 1. kola koji je igran tijekom ovoga tjedna. Biograjci će sigurno od prve minute jurišati na vrata Metkovčana, ali s druge strane moraju itekako razmišljati o svom golu kako im se ne bi dogodio rani »potop« koji su doživjeli od Pločana.
– Definitivno nije ugodno nakon ova tri uzastopna poraza – kazivao je jučer Marko Colić.
– Dobro smo ušli u sezonu i u dva početna kola ostvarili jedan remi i jednu pobjedu. Međutim, nakon toga smo poraženi od Kamena, Jadrana LP i Zmaja. Svi ti porazi osim onoga od Pločana bili su minimalni. Nitko nas nije nadigrao, ali u konačnici što to vrijedi kada nismo osvojili bodove. U svim tim utakmicama imali smo svoje šanse, ali ih nismo iskoristili. Ako nešto treba izdvojiti kao glavni uzrok ovih poraza onda je to realizacija. Stvaramo prilike, ali ih premalo pretvaramo u pogotke. A uz to nedostaje koncentracije u igri prema nazad i često nas te promašene prilike koštaju na drugoj strani.
U posljednjem kolu izgledalo je da ćete se iz Makarske vratiti s bodom i tako isprati gorak okus uvjerljivog poraza od Jadrana u Biogradu na Moru.
– Smatram da je Jadran LP momčad koja će se ove sezone boriti za sam vrh ljestvice i već se u ovome trenutku izdvajaju od ostalih. U toj utakmici nas je šokiralo rano vodstvo Pločana koji su u 8. minuti imali vodstvo od 2:0. Međutim i i u tom dvoboju smo imali priliku za povratak, ali mi svoje šanse nismo iskoristili. S druge strane u Metkoviću smo također imali priliku osvojiti bodove. U jeku naših napada kod rezultata 1:1 primili smo na drugoj strani pogodak koji nas je koštao bodova. I to u 75. minuti nakon čega se više nismo uspjeli vratiti.
Slijedi dvoboj s Neretvom u Biograd na Moru, rekli bi mnogi dobra prilika za prekid crne serije i početak nove, pobjedničke.
– Složio bih se s tom konstatacijom, Neretva je momčad koja je u sezonu ušla s dosta problema i rekli bi da nam je po mjeri u ovome trenutku. Međutim, ako mi ne budemo na razini na kojoj moramo biti, onda to ništa ne znači. U ovome dvoboju moramo pokazati sve što znamo i ništa osim pobjede ne bi nas učinilo zadovoljnima. Vjerujem da će dobar rad u ovoj utakmici doći na naplatu i da ćemo na svoj konto pospremiti tri boda. A onda bi sa sedam bodova dospjeli u sredinu ljestvice i mnogo rasterećenije dočekali novi dvoboj koji slijedi u srijedu u Unešiću. Poslije toga imamo stanku od desetak dana koju možemo iskoristiti za jednu vrstu mini riprema. Vjerujem da ćemo danas slaviti protiv Neretve – kazao je na kraju razgovora Colić.