Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Ponoviti riječku rapsodiju

26.09.2020. 09:23


Odlično je krenulo. Košarkaši zadarskog premijerligaša Sonik-Puntamike u prvom kolu su razbili Škrljevo u gostima i na najbolji mogući način otvorili novu sezonu u HT Premijer ligi. Završilo je s visokih 62:93, a ono što je i najpozitivnije, pobjeda s takvom razlikom je u konačnici bila i potpuno realna. Puntamičani danas u 17 sati igraju protiv Šibenke, koja je također razbijena u prvom kolu. I to protiv Zadra u »Krešinom domu«. No, u Sonik-Puntamici ‘spuštaju loptu na zemlju’, ali ne skrivaju ambicije uoči susjedskog derbija sa Šibenčanima.
– Šibenka je u prvenstvo krenula s visokim porazom od Zadra. Mislim da to nije realna slika njihove momčadi. Očekujem tešku utakmicu i veliku borbu od početka do kraja. Njihov motiv će, s obzirom na ishod prve utakmice, biti velik – izjavio je uoči gostovanja na Baldekinu trener zadarske momčadi Hrvoje Vlašić. Iskusni trener zna koliko je važno biti strpljiv u ovakvoj utakmici i koliko je važno ne dopustiti domaćem sastavu da napravi nalet na početku utakmice. Baš onakav kakav je Zadar u prvom kolu napravio protiv njih.
– Moramo biti strpljivi te se oduprijeti čvrstoj i agresivnoj obrani koju će Šibenka pokušati odigrati protiv nas. Polako, korak po korak slažemo mozaik, korak po korak rastemo. Nitko od igrača nije u top formi, međutim na optimizmu kojeg nosimo iz Škrljeva i na odličnom radu kojeg smo prakticirali ovaj tjedan na treninzima gradimo naše ambicije. U dobrom smo ritmu i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu, izjavio je uoči gostovanja na Baldekinu trener zadarske momčadi Hrvoje Vlašić.
Sonik Puntamika i Šibenka odigrali su u pripremnom razdoblju dvije međusobne, prilično izjednačene, utakmice, istina u nekompletnim sastavima. Šibenka je bila bolja na Baldekinu, a Sonik u Jazinama. No, pripreme su jedno, a borba za bodove nešto posve drugo.
– Od tada su za njih počeli igrati Henrik Širko, Ivan Vraneš i Milija Miković, a nama su se priključili Josip Jukić, u odnosu na prvu utakmicu te Jakov Vladović i Marino Šarlija, za kojeg ne znam hoće li biti spreman za prvenstveni ogled na Baldekinu. Sve u svemu, dobro se poznajemo, zaključio je Vlašić.
Jedan od igrača kojem je ove sezone namijenjena važna uloga u dresu Sonik Puntamike je Sandro Rašić. Povjerenje je opravdao već u prvom kolu protiv Škrljeva u kojem je postigao 12 poena uz 7 asistencija, pet skokova i četiri ukradene lopte.
– Super sam se snašao u Zadru i momčadi Sonik Puntamike. Dečki su me stvarno odlično prihvatili. Imam ulogu u ekipi i vrlo sam sretan zbog toga, kazuje Rašić koji se, poput trenera Vlašića, nada novoj gostujućoj pobjedi Sonik Puntamike.
– Cijeli tjedan smo se pripremali za utakmicu. Vjerujem da ih možemo iznenaditi na njihovom parketu, vjerujem u pobjedu, istaknuo je talentirani Slavonac koji je nakon raskida ugovor s Cibonom u Puntamiku stigao kao slobodan igrač.