Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

SABLJAR DRAČEVAC: Dobro je da imamo više kandidata

26.09.2020. 08:26


Vodeća oporbena stranka u Hrvatskoj, SDP, danas će održati izbore za rukovodstvo i glavna stranačka tijela. U igri je čak petero kandidata: Peđa Grbin, Mirela Ahmetović, Marino Percan, Željko Kolar i Ranko Ostojić. Za razliku od prošlih unutarstranačkih izbora kada su neke organizacije javno podržale određenog kandidata, ove godine nije bilo tako.
Predsjednica Županijskog odbora, Renata Sabljar-Dračevac ističe kako je dobro da imaju više kandidata.
– Županijski odbor nije imao sjednicu na kojoj bi odlučivao o podršci kandidatima za unutarstranačke izbore, ali s obzirom da se radi sve o našim vrsnim članovima stranke, a kada bismo i donijeli odluku, podržali bismo sve naše kandidate. Što se tiče broja kandidata, ljudi uvijek imaju pravo istaknuti svoju kandiidaturu u trenutku kada se raspišu izbori jer je takav statut naše stranke. Dobro je da čujemo i različita mišljenja i nadam se da će, tko god pobijedi, uvažiti i ono dobro što je u kampanji iznio neki drugi kandidat te povesti i tuđe dobre ideje, ističe Sabljar-Dračevac.
Članovi će glasovati po svim organizacijama i podružnicama jer nema online glasovanja kao što je, zbog koronakrize, bilo u nekim strankama. Primjerice, na nedavnim unutarstranačkim izborima u HSS-u glasovanje delegata održano je upravo online, s obzirom da je tada u Hrvatskoj došlo do vrhunca pandemije.
Bit će zanimljivo pratiti koga će SDP-ovci danas izabrati za novog predsjednika ili predsjednicu, s obzirom da je u igri čak petero kandidata. Naime, na prošlim unutarstranačkim izborima bilo ih je svega dvoje, Davor Bernardić i Ranko Ostojić, a premoćno je pobijedio Bernardić.