Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Prijenosna računala za lakše praćenje nastave

26.09.2021. 07:07


Udruga mladih »Kunjska dica« donirala je dva prijenosna računala područnoj školi Tkon koju pohađa 30 učenika, od koji je 9 prvašića.
– Udruga mladih ‘Kunjska dica’ organizira razne manifestacije u općini Tkon i time doprinosi razvitku društvenog programa mladih, kazao je Roko Pribilović.
Članovi udruge Dujo Bobić, Marin Smoljan i Roko Pribilović uručili su prijenosna računala učiteljima i učenicima te će taj način, kažu, unaprijediti obrazovni proces za učenike
– Naša je namjera bila da damo potporu školi, odnosno učenicima i učiteljicama kroz donaciju prenosnih računala. Ocijenili smo da je ovo najprikladniji oblik donacije za neometano i učinkovito izvođenje nastavnog procesa u ovom digitalnom vremenu, rekao je Pribilović.
Udruga mladih »Kunjska dica« je ovom gestom pokazala svoje veliko srce i razumijevanje za potrebe učenika iz Tkona i Ugrinića. Naime, kaže on, ova škola je članovima udruge jako draga jer im budi emocije iz djetinjstva.
– Velika nam je čast što možemo dati svoj doprinos otočkom školstvu te omogućiti još bolji razvoj i napredak naših najmlađih, poručio je Pribilović.
U nazočnosti učenika i učiteljica Ružice Botić i Maje Rigo na donaciji se zahvalio Jordanko Miloš, ravnatelj Osnovne škole Biograd, matične škole u Tkonu, koji je napomenuo njenu važnost za kvalitetan rad u školi.
– Školi i učenicima ova donacija računalne opreme puno znači. Takve će donacije omogućiti uspješnije školovanje, rekao je Miloš i napomenuo da će se donacija iskoristiti na najbolji mogući način.
– Vjerujem kako će ova donacija omogućiti učenicima lakše praćenje nastave i razvijanje kreativnosti kroz najnovije tehnologije, naglasio je Miloš.
Osnovno je obrazovanje u Republici Hrvatskoj obvezno i traje osam godina. Osnovnim obrazovanjem učenik stječe znanja i sposobnosti za nastavak obrazovanja.
– Osnovna škola je funkcija osiguravanje stjecanja širokoga općeg odgoja i obrazovanja. S tim u svezi, stjecanjem širokog općeg odgoja i obrazovanja učenike se nastoji osposobiti za razumijevanje i otkrivanje svijeta u kojemu žive, razumijevanje prošlosti i sadašnjosti u svijetu prirode i društva, čovjekovom odnosu prema prirodi i društvu, ljudskom stvaralaštvu, materijalnim i duhovnim vrjednotama, te međuljudskim odnosima, zaključio je Jordanko Miloš.