Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Puno strke ni za što

Autor: Mare ([email protected])

25.10.2008. 22:00


Srela sam susjedu s prvoga kata koja je sklona tračeraju više od ikoga koga poznajem i odmah mi je u šoku priopćila da susjed iz prizemlja ima ljubavnicu koja ga skoro svaku večer čeka iza ugla ili ga u kasne sate kad se ovaj ko fol vraća s trčanja ostavi iza ugla zgrade.
Ma nemojte se uopće zamarati time, pustite čovjeka neka živi svoj život, rekla sam joj u nadi da ću je skinuti vrlo brzo s vrata jer se žena inače ne da. Dokona četrdesetogodišnjakinja bez djece s mužem koji radi neki opaki posao gdje dobro zarađuje nema pametnijeg posla nego gluvariti doma i oko zgrade. I pratiti tko je s kim došao, pošao i prošao. Tko je kupio novo auto, nove štikle… Zato je uvijek izbjegvam kad god je to moguće jer bi ona rado pila i ispijala kave, pričala o novoj garderobi i kozmetici… a ja sam nekad previše sama sebi da bih još nega uz sve to trpjela u svojoj blizini. Dođe mi joj reći:
– Daj ženo, dobro izgledaš tako mala, plava i dokona, hajde si nađi ljubavnika, što čekaš?!
A onda se sjetim da je njoj u životu alfa i omega njen mužić na motoru koji vjerojatno i ševi okolo svoju tajnicu jer sam ih srela u gradu nekoliko puta na kavi gdje su se smijali ne baš kao šef i tajnica… Ali uvijek računam da se nije dobro pačati u tuđe živote i da nema žene koja ne može skužiti da joj mužjak moči negdje sa strane, samo je pitanje želi li sama to znati ili ne. Tako da one koje kažu da nisu znale – lažu. Prvenstveno same sebe….
A kad smo već kod moje susjede, pokušala sam joj objasniti da je susjed očito našao dobru zanimaciju. Rekla mi je da je ta njegova nezakonita koja očito nije kročila preko vrata portuna (da je, susjeda bi znala) ružnija od njegove žene. Dapače, čak malo i muškobanjasta.
Susjeda Mare, ja stvarno ne znam što susjed Ivo vidi u njoj. On je onako divan i krasan, zgodan i naočit muškarac, a našao je tu ružnjikavu ljubavnicu. Jadna njegova žena koja je onako lijepa i draga…
Htjela sam joj reći da nije u ljepoti sve. Kao ni u šoldima, čega je i eMĐi svjestan. Zato se vjerojatno prebacio svjesno na lovu kad nije neki ljepotan, a vidim da ima uspjeha kod žena. I opet se vraća stalno svojoj ženi. Tako očito i naš susjed voli tu i tamo baciti udicu na neku novu ribu. Kvragu, dosadi svaki dan isti škrpinu.
Ali ova nije zubatac, ova je gabor Mare!!!, susjedica mi se izbezumila.
I morala sam ići kod nje na kavu,. Koja je potrajala do kasno popodne. I najela me svojih kolača i prevrnula stopedesetipet puta štoriju o susjedu i ljubavnici, a mene je već lagano počela boliti glava. I onda sam došla doma, upalila teve za rileks i ona emisija gdje se testiraju koliko govore istinu. I naleti frajer koji u studiju pred ženom, materom i kumom priznaje da je htio ševiti ženine prijateljice, da je imao ljubavnice i da jednu još uvijek voli. A ženi lice skamenjeno u osmjeh. Pretpostavljam da je, ako je žena normalna, na kraju dobio po pičci, a ako nije da onda oće. Kad se već nisu mogli dogovoriti da on to sve dovede doma, kao i ona ono što bi poalila pa da uživaju zajedno. Bez tajni i predrasuda. Jer di čeljad nije bijesna ni kuća nije tijesna. Sad znam da će svi skočiti, ali nekako mi je u zadnje pun kufer priča da muški ševe okolo a žene šute. Zašto ne bi bilo malo obrnuto?!
Mare