Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Šopić na optuženičkoj klupi sredinom sljedećeg mjeseca

Autor: Minja Gugić

25.10.2008. 22:00
Šopić na optuženičkoj klupi sredinom sljedećeg mjeseca


Šopić je ubio taksista Ćustića 29. siječnja ove godine. Nakon dugotrajne i opsežne istrage te optužnice koja je podignuta krajem travnja, ubojica će sjesti na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru 24. sljedećeg mjeseca pred Sudsko vijeće kojim će predsjedati Boris Babić


Gotovo deset mjeseci od brutalnog ubojstva taksista Igora Ćustića (30), njegov ubojica, 21-godišnji Elvis Šopić iz Raštevića, napokon će 24. sljedećeg mjeseca sjesti na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru pred Sudsko vijeće kojim će predsjedati Boris Babić kako bi odgovarao za okrutno zlodjelo koje je počinio.
Naime, nakon dugotrajne i opsežne istrage te vještačenja koja su proveli sudski vještaci balističke, ali i psihologijske te psihijatrijske struke, optužnica protiv Šopića za kazneno djelo teškog ubojstva podignuta je još krajem travnja.
On je podsjećamo, 29. siječnja ove godine oko 22.30 sati u Korlatu kod Benkovca skraćenom lovačkom puškom ubio nesretnog Igora Ćustića (30) iz Murvice, čiji je taksi prethodno te večeri na zadarskom autobusnom kolodvoru unajmio i naručio vožnju do Korlata.
Nakon što ga je Ćustić dovezao do Korlata njih su se dvojica navodno porječkala, jer Šopić nije imao novac za platiti vožnju do 30-ak kilometara udaljenog Korlata. Iz skraćene lovačke puške koju je skrivao ispod odjeće, Šopić je sa stražnjeg sjedala automobila iz neposredne blizine ispalio dva hica u glavu Igora Ćustića koji je odmah preminuo.
Kako bi prikrio ubojstvo, ubojica je zapalio Ćustićev taksi, prema svemu sudeći kako bi prikrio tragove, uslijed čega je i tijelo ubijenog Ćustića potpuno izgorjelo. Dan nakon ovog stravičnog ubojstva policija je došla do ubojice, Elvisa Šopića koji je ubojstvo priznao. Potvrdio je policajcima da je sačmaricom ubio Ćustića, a onda ih je i odveo na mjesto gdje je odbacio pušku.
Za kazneno djelo teškog ubojstva, koje se Šopiću stavlja na teret, predviđena je kazna dugotrajnog zatvora i do 40 godina. No, s obzirom na to da je Šopić mlađi punoljetnik, kako su nam pojasnili u pravosudnim krugovima, sudit će mu se po odredbama sudova za mladež. No, kada je riječ o teškom ubojstvu pa i kod mlađeg punoljetnika kazna dugotrajnog zatvora ne mora biti ublažena.