Na IVX. izdanju - posveta futurizmu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
talijani
Dana 21. listopada u posjet Sveučilištu u Zadru došla je talijanska delegacija na čelu s veleposlanikom Republike Italije u Hrvatskoj, Alessandro Pignatti Morano di Custozza

Na Odjelu za talijanistiku Sveučilišta u Zadru obilježen je Tjedan talijanskog jezika, IX. izdanje, posvećeno ove godine Talijanskom jeziku i kulturi u znanosti, umjetnosti i tehnologiji. U srijedu 20. listopada 2009. održan je prigodni susret nastavnika i studenata posvećen futurizmu. Podršku susretu dali su Vicekonzulat Republike Italije u Splitu te Talijanski kulturni institut u Zagrebu.

Nakon uvodnog dijela u kojem se govorilo o značajkama futurističkog pokreta, uslijedila je projekcija najvažnijih dijelova filma posvećenog životu Umberta Boccionija, jednog od najvećih predstavnika ovog avangardnog pokreta.

Dana 21. listopada u posjet Sveučilištu u Zadru došla je talijanska delegacija na čelu s veleposlanikom Republike Italije u Hrvatskoj, Alessandro Pignatti Morano di Custozza i upraviteljem Vicekonzulata Republike Italije u Splitu, gospodinom Giuseppe De Luca. Susretu s prorektorom prof. dr. Srećkom Jelušićem, nazočili su zamjenica pročelnika Odjela za talijanistiku, doc.dr.sc. Nedjeljka Balić-Nižić i profesorica Pasqualina Corropolese, talijanska lektorica na istom odjelu, imenovana od strane Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske pri Sveučilištu u Zadru. Na susretu je bilo govora o sadašnjim i budućim projektima i planovima suradnje između zadarskog i talijanskih sveučilišta. Veleposlanik je na kraju istaknuo važnost dugogodišnjeg postojanja i rada Odjela za talijanistiku pri Sveučilištu u Zadru.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno