Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Primorac posjetio Poskoke

Autor: Tomislav Jerak

25.10.2009. 23:00
Primorac posjetio Poskoke

Foto: Tomislav JERAK



U nedjelju se u prostoru Udruge spesijalne jedinice policije „Poskoci”, u ugodnom razgovoru sa starim poznanicima našao bivši ministar znanosti, obrazovanja i športa, Zoran Primorac. Prijateljstvo bivšeg ministra i članova udruge seže još iz ratnih dana, u vrijeme kada je Primorac sudjelovao u osnivanju specijalne jedinice policije u Splitu.
Udruga Poskoci iz Zadra, srdačno je primila svog gosta, i njegovog američkog pratioca Davea Contarina, menađera specijaliziranog za rad u predizbornim kampanjama, koji je svoj doprinos dao i radeći za širi demokratski tim u predizbornoj kampanji američkog predsjednika Baracka Obame. Razlog Contarinove prisutnosti nije slučajan, već je razlog njegova boravaka u Hrvatskoj upravo povezan s njegovom strukom, budući da će Primorac uskoro objaviti kanditaturu za predsjednika Hrvatske na predstojećim izborima.
– Da, istina je, službeno objavljivanje moje kandidature sada je samo pitanje dana. Smatram da puno toga mogu napraviti po pitanju unapređenja Hrvatske, koju vidim kao lidera ovog djela Europe. To će za mene biti ponosna, i za sve građane perspektivna Hrvatska, zakljućuje Primorac dodajući kako mu je iznimna čast što mu u svemu pomaže čovjek koji je sudjelovao u kampanji predsjednika SAD-a, Baracka Obame.
– Zoran Primorac mi je dugodišnji prijatelj, što je glavni razlog zašto sam odlučio pomoći mu u kampanji, jer smatram da su mu moje znanje i iskustvo od velike koristi. Za Primorca mogu reći da je čovjek s puno dobrih ideja, što je u ovakvom poslu jako bitna stvar, govori Contarino.
Doduše, razlog njihova posjeta udruzi nije bio vezan uz kampanju, već uz prisjećanje na stare dane provedene na bojištu. Nakon zakuske, prisutni su se okupili ispred računala na kojem su pregledavali slike nastale za vrijeme Domovinskog rata. Udruga SJP „Poskoci” iz Zadra, na čelu s predsjednikom Ivicom Kapitanovićem, danas broji oko 200-injak članova. Udruga je nedavno proslavila devetnaestu godišnjicu osnutka.