Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

U radosti i tuzi uvik zajedno

Autor: Velimir Brkić

25.10.2009. 23:00
U radosti i tuzi uvik zajedno

Foto: Velimir BRKIĆ



U nekadašnjim prostorijama Poljoprivredne zadruge Sukošanka, danas u vlasništvu Općine Sukošan, u subotu je otvorena društvena prostorija Udruge navijača Hajduka, Torcida Sukošan. Općina je ustupila ovaj prostor Udruzi na korištenje, a članovi su je sami uredili, svojim radom i sredstvima. Udruga je osnovana početkom godine i broji preko 70 članova iz Sukošana.
Zajedno s predsjednikom, dopredsjednikom i tajnikom sukošanske Torcide, Šimom Bičićem, Nikolom Pavićem i Marinom Pavićem Lakijem klupsku prostoriju svečano je otvorio načelnik Ante Martinac, vidno zadovoljan izgledom prostora. Pohvalio je članove na njihovoj radišnosti i aktivnosti te im zaželio da svojim ponašanjem i navijanjem budu na ponos svih Sukošanaca. Torcidaši su načelniku obećali svoju člansku iskaznicu čim im se ovih dana i službeno usvoji Statut. Obred blagoslova je predvodio župnik don Tomislav Sikirić. Svojom nazočnošću podršku svojim mladim sumještanima dala je i starija generacija navijača, članova splitskog Hajduka.
– Nije bilo ni asfalta do Splita ni šibenskog mosta. Kanal se prelazio putem “pinice”, trajekta-skele. No, ništa nije bilo teško da se dođe na stari Hajdukova plac. Iz Sukošana su vozila i po dva puna autobusa, prisjeća se 72-godišnji Rajko Martinac, službeni član Hajduka od 1958. godine i pokretač osnivanja sukošanskog kluba navijača splitskih bilih u 1966. godini.
Torcidaši su prije svečanosti položili vijenac i zapalili svijeće na spomenik svim poginulim hrvatskim vitezovima Općine Sukošan kod općinske zgrade te na grobove rano preminulih torcidaša, Marina Ćirjaka Ćire, Hrvoje Vanjaka Buce, Željka Brkića Nokija i Pere Pavića Krasonje.
Nakon obilne hrane za čiju su pripremu bili zaduženi “kogo” Hrvoje Veleslavić i Božo Pavić Pauk, petnaestak torcidaša se uputilo u Karlovac gdje je navečer Hajduk igrao prvenstvenu utakmicu. Svečanost se nastavila te je tek nakratko pokvarila vijest da je Hajduk doživio i drugi uzastopni prvenstveni poraz, no pjesma je uskoro zaliječila rane…