Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadar slavodobitno kroz Bibinje

Autor: Nebojša Gunjević

25.10.2009. 23:00
Zadar slavodobitno kroz Bibinje

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Momčad Zadra u trećem kolu ostvarila je treću uzastopnu pobjedu te je i dalje na čelu prvenstvene ljestvice. Uspio je Zadar osvojiti sva tri boda na vrućem terenu u Bibinjama, u utakmici u kojoj je Goran u drugom setu ostao bez svog kapetana Antonia Kinde. Bibinjci su taj drugi set dobili, ali je to bilo sve što je Goran uspio učiniti pa nakon dva kola u svojoj dvorani nema osvojen niti jedan bod. Goranovo superpojačanje, trenera Ivicu Jelića nije u prvom susretu milovala sreća – ostao je bez najboljega igrača i započeo s porazom na klupi bibinjskoga prvobeligaša jer je Goranova klupa pretanka.
Marin Masnić, trener Zadra, nije počeo utakmicu s kapetanom Stipom Belićem na servisu, kako obično počinje, već je Belić umjesto na poziciji 1 bio na poziciji 4. Zadar je u utakmicu ušao koncentriran i na brzinu je došao do vodstva 3:7. U Zadarskoj igri naročito je dobro funkcionirao blok, Goranovih nekoliko servis lopti ide u mrežu i Zadar ima značajno vodstvo od 7:13, gdje je posebno lijep poen bio onaj za 4:8 kada je Stipe Belić idealno dao loptu za Josipa Viduku, koji je imao vremena za svoju “jordanovski” karakterističnu stanku u zraku te nezadrživo poentiranje. Belić je ovu utakmici kao razigravač bio bitno bolji nego u prve dvije, protiv Splita i Broda, ali ovo je bio ipak jedan od rijetkih trenutaka kada je Viduki, kojega smo u zadnje tri utakmice prečesto gledali kako se doslovce “rita” u zraku i to nerijetko u bitnim trenutcima, dao pravu loptu. Međutim, Viduka je u subotu bio usredotočen te nije reagirao nervozom na mali broj i to često loših lopti koje neopravdano dobiva. Goran, koji je u ovom setu imao pet servisa u mrežu, nakon velikih 6 razlike za Zadar pribire svoje redove i izjednačuje na 17:17. Zadar ide na 17:19 nakon lijepe realizacije Dražena Čubrila i jedne loše procjene Nike Colića, Tomislav Fuzul realizira zaredom tri poena od kojih jedan prolazeći kroz trojni blok i opet smo na početku: 20:20. Goran cijeli set nema rješenja za raspoloženog Dražena Čubrila, kojeg je Stipe Belić cijeli susret “šopao” izvrsnim loptama, a on je primjereno reagirao na dobra dodavanja. Čubrilo pogađa za 20:21, lopta Nike Colića ide nebu pod oblake, Ivan Hrabrov blokira Davida Bugariju i već je za kraj seta velikih 20:23. Potom Zadar blokira Tomislava Fuzula, ali lopta od bloka ide u aut i Goran je na 21:23, no Fuzul u sljedećem kontaktu s loptom poništava dobre učinke prethodnog poena i na svom servisu snažno smečira u mrežu za 21:24. Antonio Kinda potom rutinski sprema jednu loptu na Zadrov parket i rezultat je 22:24 da bi u sljedećoj akciji Marin Bakale i Ivan Hrabrov blokirali ljevorukog bibinjskog bombardera Niku Colića, koji u subotu nije baš igrao na način na koji on može i zna, za konačnih 22:25, a blok se potvrđuje kao ključni element seta.
 Drugi set Goran otvara bolje s 2:0, 4:1, 6:3, ali ga napušta i sportska sreća. Kod rezultata 7:5 Antonio Kinda nakon smeča nezgodno je doskočio, na licu je bolna grimasa i jasno je da neće moći nastaviti susret. I u takvoj situaciji Goran povećava vodstvo na 11:6, a Marin Masnić zove time-out, nakon čega Zadar okreće rezultat i dolazi do 13:16, da bi Goran poslije toga napravio 8:0 za 21:16 uz potpunu zadarsku ukočenost te mirno priveo kraju set za 25:20.
 U trećem setu Zadar počinje s vodstvom 0:5, 2:9 i rezultat 10:14 najviše je što je Goran u ovom dijelu meča uspio napraviti. Zadar dobiva s lakih 16:25.
Do 10:11 u četvrtom setu situacija je bila izjednačena, a onda Zadar ide na 10:14 i tih 4 razlike održava do kraja susreta. Ponovno je za Bibinjce koban Dražen Čubrilo koji dobiva puno prostora jer se protivnik usredotočuje na Josipa Viduku kada je u prvoj liniji, a Belić preko glave loptu distribuira Čubrilu, kojemu se u ovom setu realizatorski pridružuje i Marin Bakale. Zadar dobiva 20:25 i može ići kući pjevajući.


 GORAN – ZADAR 1:3


(22:25, 25:20, 16:25, 20:25)
BIBINJE – Dvorana Osnovne škole Stjepana Radića. Gledatelja 200. Suci: Špadina i Ninić (oba Šibenik).
GORAN: J. Šimunić, B. Šimunić, Bugarija, A. Šimunić, Colić, Fuzul, Frleta, Lisica, Kinda, T. Šimunić. Trener: Ivica Jelić.
ZADAR: Lisica, Viduka, Burčul, M. Bakale, Škara, L. Bakale, Barić, Kulaš, Čubrilo, Hrabrov, Kutija. Trener: Marin Masnić.




 IZJAVE


IVICA JELIĆ, TRENER OK GORAN
– Zaslužena pobjeda Zadra. Mi smo imali previše jednostavnih grešaka. Tehničar nam je bio bolestan i igrao je praktično bez treninga, a onda nam se dogodila ta povreda Antonia Kinde koja je poremetila koncepciju igre, ali je vidljivo da tu treba još puno rada i da to neće tako brzo ići. To je mlada ekipa i šteta što se Antonio ozlijedio, jer on puno znači ovoj mladoj ekipi.
MARIN MASNIĆ, TRENER OK GORAN
– Sad sam ponosan na svoje igrače. Tako mora igrati prava ekipa. Gledali smo snimku njihove prve utakmice. Nisu ništa mijenjali rotaciju. Namjestili smo drugu rotaciju gdje su viši igrači na bloku kada je Fuzul unutra i to se pokazalo kao jedan dobar taktički potez. Klapa je ovaj put pobijedila. Svaka čast svima.
NIKO COLIĆ, OK GORAN
– Ušli smo u utakmicu možda malo više s respektom prema Zadranima i možda smo poklekli pred publikom. Doživjeli smo to da je u našoj dvorani jača i gromoglasnija bila gostujuća publika. Naša lijeva strana tribine bila je puna, došli su nas podržati zbog novog trenera, ali nisu bili glasna podrška, a mogli su nam i oni biti potpora. Početkom drugog seta ozlijedio se do tada ponajbolji igrač Antonio Kinda. Taj smo set dobili, ali osciliramo. Padnemo i više se ne možemo dići.
STIPE BELIĆ, OK ZADAR
– Ovo je prva utakmica ove sezone da smo se baš borili. Odlučili smo na treninzima da nećemo biti nervozni i vikati jedni na druge, što smo u prve dvije utakmice bili. Stvarno mi je žao što se njihov najbolji igrač ozlijedio – bila bi sigurno još bolja utakmica s Antonijom. Čestitam svojim momcima na pobjedi.


 ODBOJKAŠICE: POMETENE ZADRANKE


Ekipa Zadra nije se u Šibeniku proslavila. Nakon najave Veronike Barić da sigurno pobjeđuju jer su u Šibeniku dobile u pripremnoj utakmici te da je ozračje u momčadi izvrsno nakon početne dvije prvenstvene pobjede na svome terenu, Šibenke su se pokazale kao pretvrd orah za mladu ekipu Zadra. Prošlogodišnji prvoligaš održao je “višnjama” odbojkaško predavanje i pokazao da nije bez razloga bio u prvoj ligi.
– Prvi i treći set odigrali smo katastrofalno loše, a u drugom smo imali dvije set lopte koje nismo iskoristili – komentirao je susret Robert Kresoja, strateg Višanja s Višnjika.
ŠIBENIK – ZADAR 3:0
(25:11, 27:25, 25:13)
ŠIBENIK – Dvorana Baldekin. Gledatelja: 100. Suci: Vrbičić (Šibenik), Lučić (Kaštela).
ŠIBENIK: Menđušić, Herak, Šarić, Šimleša, Lapčević, Šubara, Madžar, Miletić,Barišić, Nakić. Trener: Stevo Branković.
ZADAR: Vrkić, Fantov, Ugarković, Zubčić, J. Martinović, Magaš, Barić, Radulović, A. Martinović, Klarica. Trener: Robert Kresoja.