Međunarodni mediteranski simpozij u Zadru

Slika korisnika admin
Adam VIDAS
Simpozij nosi naziv "Međusobni utjecaj stočarstva i okoliša na Sredozemlju"

11. međunarodni mediteranski simpozij održat će se u Zadru od 27. do 29. listopada. Organizator simpozija je Sveučilište u Zadru, odjel za poljodjelstvo i akvakulturu Sredozemlja. U organiziranju simpozija sudjeluju i međunarodna udruženja EAAP, ICAMAS i FAO.

Međusobni utjecaj stočarstva i okoliša na Sredozemlju naziv je međunarodnog simpozija koji uključuje četiri sekcije: interakcija životinja i mediteranskog okoliša, utjecaj čovjekovih aktivnosti na mediteranski okoliš i sustav stočarske proizvodnje, održiva stočarska proizvodnja u mediteranskim ekosustavima, i akvakultura; interakcija životinja s vodenim okolišem. Sekcija „akvakultura" prvi put se pojavljuje na ovim simpozijima, a u čemu zadarsko područje ima dugu tradiciju. Na simpoziju će sudjelovati preko 200 sudionika, iz gotovo svih mediteranskih država. Predavanja će održati eminentni predavači iz SAD-a, Francuske, Španjolske, Velike Britanije i Izraela. Organizatori su pored predavačkog dijela program obogatili i stručnim izletima na otok Pag te u nacionalni park Kornati.

Pokrovitelji simpozija su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, supokrovitelji su: Zadarska županija, Grad Zadar te Splitsko-dalmatinska županija.      

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno