Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Mikulić učinkovitiji od cijelog Alkara

25.10.2010. 22:00
Mikulić učinkovitiji od cijelog Alkara


Sinjane je izludio mladi Ivan Mikulić čiji je učinak, gledano valorizacijski, bio veći od ukupne momčadi Alkara (31-25). S 19 poena i 10 skokova Mikulić je odnio epitet junaka


U prvom kolu protiv VROS Darde glavni akter u pobjedi Puntamičana bio je Jure Škifić, u sljedećem kolu u Dubravi to je bio Petar Marić, a Sinjane je pak izludio mladi Ivan Mikulić, čiji je učinak gledano valorizacijski bio veći od ukupne momčadi Alkara (31-25). S 19 poena i 10 skokova Mikulić je odnio epitet junaka enormno velike pobjede u derbiju kola koja je isturila zelene na diobu prvog mjesta sa Splitom.
Normalno, nije Mikulić sam igrao protiv Alkara čemu je najbolji dokaz tek 44 poena primljenih u 40 minuta, a kroz tjedan se po vijestima iz Borik-Puntamike najavljivalo crno u smislu lošeg zdravstvenog stanja dobrog dijela momčadi. Sve su to demantirali momci u zelenom nadahnutom partijom koja im je donijela treću pobjedu u tri utakmice čemu se malo tko od njih nadao prije početka sezone.
Karakter pobjednika
– Nismo baš očekivali ovako dobar start i to smo baš komentirali u svlačionici. No, ne smeta sigurno biti u ovako lijepoj situaciji te je ugodno pogledati ljestvicu A-1 lige gdje u društvu Splita gledamo s visoka ostale konkurente. Dokazali smo da smo unatoč velikoj mladosti i neiskustvu sposobni igrati pravu, mušku košarku te da imamo karakter pobjednika. Svi se nadamo da će ovo razdoblje dobre igre potrajati što duže i u tom smislu se pripremamo već za sljedeće kolo kad gostujemo u Trogiru.
Koja je tajna vaše odlične prezentacije u prva tri kola?
– Prvenstveno je vidljiva velika želja i motiv kojim smo nabijeni pred svaku utakmicu. Od toga proizlazi ta obrana kojom uspijemo slomiti svakog protivnika. Tu ide najveća zasluga našem treneru koji nas je izvrsno posložio. Ova 44 poena primljena od Alkara su najbolji dokaz da u jednom dahu odigramo cijelu utakmicu tko god da se nalazio na parketu. Za to je potrebna širina koju Borik-Puntamika definitivno ima, jer svaki od 12 igrača u zapisniku može odgovoriti zahtjevima utakmice i obrani koju želimo igrati.
Nema treme
Učinak u ovoj utakmici bio je na vrhunskoj razini. Dirigirali ste napadom kao prekaljeni iskusni organizator, a stigli ste iznerediti protivničku obranu efikasnošću.
– Bitno je da ne osjećam nikakvu tremu prije utakmice. Trener mi je dosta olakšao u tom smislu, jer mi je rekao da od mene očekuje da u obrani odigram na nivou, a u napadu da pokušam sam pronaći najbolje rješenje u tom trenutku. U ovoj utakmici imao sam u početku dosta prostora za ulaz i tu sam uspio probijati svog igrača, kasnije su me zatvarali na ulazu, pa sam šutirao izvana. Srećom šut je bio na mojoj strani.
Sljedeći protivnik je Trogir?
– Inače se pripremamo iz utakmice u utakmicu, pa se tako i za ovu. Nakon ovog dobrog starta s tri pobjede sigurno će nas svi sada gledati drukčije i ulaziti s velikom pozornošću u utakmicu. Dosad nas još nisu uspjeli protivnici dobro iskautirati, jer u svakoj od tih utakmica imali smo igrače koji su iskakali svojim učinkom. Pored toga obranom smo znali sebi umnogome olakšati posao tako da i u Trogir idemo s istim receptom. Hoće li to biti pobjeda ili poraz to ne možemo znati, ali sigurno je da ćemo dati maksimum. Trogir je bolji doma nego vani što dokazuje njihova jedina pobjeda protiv Svjetlosti u njihovoj dvorani, ali mislim da dosta toga ovisi o nama i našoj pripremi kroz tjedan s kojom smo započeli odmah nakon što je završila ova s Alkarom.


 REKORD U PRIMLJENIM POENIMA




Samo 44 primljena poena u jednoj utakmici definitivno je rekordan podatak u posljednih šest sezona koliko Borik-Puntamika nastupa u A-1 ligi. Dosad je primat držala prošlosezonska utakmica 5. kola protiv Kaštel galerije koja je odigrana, također, u Jazinama, a završila je rezultatom 73:50 za Puntamičane. U 17. kolu te iste sezone Dubrovnik je na svom parketu kontra zelenih uspio zabiti tek 55 poena (65:55). Sve ovo je potvrda odlične obrambene igre Puntamičana posljednjih sezona, a pogotovo u eri Nevena Plantaka.


 VELIKA MINUTAŽA


Vaša minutaža je u prva tri kola uistinu velika, a niste ju propustili dobro naplatiti. U prilog vam ide i to novo pravilo o 91. godištu u koje upadate.
– Mislim da je to novo pravilo dobro za razvoj mladih igrača i meni je u neku ruku pomoglo da budem od ove sezone u Borik-Puntamici gdje sam i očekivao barem 15-20 minuta po utakmici. Mislim da sam napravio pravi potez došavši tu. Da sam ostao u Zadru gdje bi mi se uglavnom sve svodilo na treninge ne bih sigurno imao ovako dragocjena iskustva koje sam doživio u dosadašnjem dijelu A-1 lige.