Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Mladen Malta – novi stari predsjednik

25.10.2010. 22:00
Mladen Malta – novi stari predsjednik


Obrtnik sam 25 godina u dva mandata na čelu Sekcije trgovine, a posljednjih godinu dana po odlasku Stipe Kneževića na čelo Obrtničke komore Zadarske županije obavljao sam i posao predsjednika. Treba zasukati rukave i u ovim teškim recesijskim vremenima tražiti boljitak za naše članove, kazao je Malta
Jednoglasnom odlukom 17 nazočnih od 19 izabranih članova Skupštine Udruženja obrtnika Zadar Mladen Malta izabran je za novog predsjednika Udruženja obrtnika Zadar.
– Zahvaljujem na ukazanom povjerenju i Upravnom odboru i članovima Skupštine i vjerujem da ću uz vaš predan rad i dobru suradnju uspjeti učiniti nešto za obrtništvo Zadra u ovim teškim vremenima. Obrtnik sam 25 godina u dva mandata na čelu Sekcije trgovine, a posljednjih godinu dana po odlasku Stipe Kneževića na čelo Obrtničke komore Zadarske županije obavljao sam i posao predsjednika. Treba zasukati rukave i u ovim teškim recesijskim vremenima tražiti boljitak za naše članove. Trenutačno nas je u UO Zadar 3.606 obrtnika, a bilo nas je nekad više. Učinimo sve da se unatoč teškim prilikama taj trend zaustavi i preokrene. Druga nam je zadaća pripremiti se za EU kojoj nama, odnosno mi njoj kucamo na vrata i gdje će trebati živjeti u drugačijim uvjetima konkurencije, kazao je Malta u svom inaugurirajućem govoru.
Skupština Udruženja obrtnika temeljem programskih dokumenata bira se na način prijedloga kandidata iz osam Sekcija (pandana Cehova) i to srazmjerno njihovoj veličini u obrtništvu Zadra.
Tako su u Skupštinu voljom njihovih struka birani: Boris Bakija iz sekcije ribarstva, Hrvoje Buterin i Zoran Buterin iz sekcije prijevoza, Dunja Čupić Šimičević iz sekcije intelektualnih usluga, Ada Duka iz sekcije trgovine, kao i Brankica Franov, Marina Jelenković Mustać je iz Sekcije uslužnih obrta, Željko Knežević iz proizvodnih obrta, Stjepan Knežević iz Sekcije za ugostiteljstva i turizam, kao i Karlo Mihić i Stanko Miletić, Vesna Parić je iz Sekcije intelektualnih usluga, Vinko Pavlović iz uslužnih obrta, Marinko Pestić iz graditeljstva, Vladimir Šarunić je iz ugostiteljstva i turizma, Marko Vranjković iz proizvodnog obrta, Frane Vučetić, iz graditeljstva, Viljan Vukić je iz uslužnih obrta te Mate Zorica iz graditeljstva.
Nakon konstatiranja bira se Upravni odbor Udruženja, a njega čine predsjednici sekcija. Kako su prethodno završeni izbori po Sekcijama to su novi članovi Upravnog odbora: Emilijo Bajlo, iz prijevoza, Ada Duka iz trgovaca, Damir Gabre iz proizvodnih obrta, Davor Hofman iz uslužnih obrta, Ivana Maršan Jukić iz intelektualnih usluga, Dubravko Milin iz ugostiteljstva i turizma, Neven Vitlov za ribarstvo i marikulturu, Ante Vulić predstavnik graditeljstva.
Tome je nakon izbora predsjednik dužan priložiti, odnosno predložiti svog najbližeg suradnika, kao devetog člana. Malta je predložio, a Skupština jednoglasno izabrala najdugovječnijeg obrtnika među njima dobitnika Nagrade Grada Zadra kao i najviše obrtničke nagrade – Zlatne ruke – Vinka Pavlovića.
– Osobno sam nazočio konstituirajućoj, odnosno osnivačkoj skupštini našeg udruženja kao obrtnik prije više od 40 godina. U dva mandata bio sam potpredsjednik ovog udruženja i prihvaćam to i treći put, a poslije ovog me više ne zovite, kazao je i zahvalio Pavlović.
Potom se pristupilo izboru Nadzornog odbora udruženja, a njega čine Dunja Čupić Šimičević, Viljam Vukić i Marinko Pestić.
Obrtnici su osim toga morali izabrati devet svojih predstavnika u Skupštinu Obrtničke komore zadarske županije. Statut ih obvezuje da u sastavu predstavnika odraze struke i prostor koji Udruženje pokriva. Prihvaćeno je da dva prijedloga budu iz redova ugostitelja kao najmnogobrojnije struke, dok su iz ostalih struka izabrali po jednog predstavnika. U Skupštinu POK-e time ulaze: Vlado Šarunić, karlo Mihić, Ada Duka, Vinko pavlović, Ante Vulić, Damir Gabre, Neven Vitlov, Emilijo Bajlo i Vesna Parić.
– Zadatak vam je prije svega štititi i zastupati interese obrtništva udruženja Zadar jer njima odgovarate za svoj rad, ponovio je Stipe Knežević.