Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Performans Kriv: Biografska priča ispričana logikom interneta

25.10.2010. 22:00
Performans Kriv: Biografska priča ispričana logikom interneta


U ponedjeljak navečer je u crkvi Sv. Dominika u organizaciji Teatra VeRRdi izveden performans “Kriv” u izvedbi Borisa Kadina i produkciji Via Negative iz Ljubljane. Gostovanje performansa “Kriv” nastavak je projekta novomedijske galerije u sklopu projekta ARTIKULTURA koji je trenutačno bez izvedbenog prostora. Autor performansa u trajanju od jednog sata i dvadeset minuta je Boris Kadin; tekst su napisali Boris Kadin i Bojan Jablanovec. Performans je premijerno izveden 20. rujna 2010. godine na festivalu “Ex Ponto” u Ljubljani.
Autori projekt opisuju sljedećim riječima: “Kriv! je biografska priča ispričana logikom linka/interneta u kojoj se otkriva lice čovjeka koji je proveo život radeći unutar korporativnih mreža i donoseći odluke koje će utjecati na milijune drugih života. Kriv! je predstava koja balansira na rubu između zbilje i fikcije kroz ekspoziciju “economic hitmena”, njegovog osobnog iskustva, njegove životne priče.
Performer vas vodi u potragu za tankom granicom u kojoj fikcionalno postaje fakcionalno. Mi živimo u virtualnom dobu. Mi znamo kako doći do informacije. Mi znamo da potraga nikada neće završiti. Mi znamo da svaka priča ima nekoliko verzija. Kriv! je predstava koja pretvara biblijski kucaj i otvorit će ti se u tipkaj i otvorit će ti se. Kriv! se bavi logikom priznanja. Živimo u korporokratskom sistemu koje je podruštvenilo odgovornost. Ipak mi znamo da iza toga stoji neki čovjek od krvi i mesa. Mi znamo da i on ima obitelj. Mi znamo da odluke koje on donosi imaju realne posljedice i na naš život. Netko mora biti odgovoran. Netko mora priznati odgovornost..”