Performans Kriv: Biografska priča ispričana logikom interneta

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Sebastian GOVORČIN

U ponedjeljak navečer je u crkvi Sv. Dominika u organizaciji Teatra VeRRdi izveden performans "Kriv" u izvedbi Borisa Kadina i produkciji Via Negative iz Ljubljane. Gostovanje performansa "Kriv" nastavak je projekta novomedijske galerije u sklopu projekta ARTIKULTURA koji je trenutačno bez izvedbenog prostora. Autor performansa u trajanju od jednog sata i dvadeset minuta je Boris Kadin; tekst su napisali Boris Kadin i Bojan Jablanovec. Performans je premijerno izveden 20. rujna 2010. godine na festivalu "Ex Ponto" u Ljubljani.

Autori projekt opisuju sljedećim riječima: "Kriv! je biografska priča ispričana logikom linka/interneta u kojoj se otkriva lice čovjeka koji je proveo život radeći unutar korporativnih mreža i donoseći odluke koje će utjecati na milijune drugih života. Kriv! je predstava koja balansira na rubu između zbilje i fikcije kroz ekspoziciju "economic hitmena", njegovog osobnog iskustva, njegove životne priče.

Performer vas vodi u potragu za tankom granicom u kojoj fikcionalno postaje fakcionalno. Mi živimo u virtualnom dobu. Mi znamo kako doći do informacije. Mi znamo da potraga nikada neće završiti. Mi znamo da svaka priča ima nekoliko verzija. Kriv! je predstava koja pretvara biblijski kucaj i otvorit će ti se u tipkaj i otvorit će ti se. Kriv! se bavi logikom priznanja. Živimo u korporokratskom sistemu koje je podruštvenilo odgovornost. Ipak mi znamo da iza toga stoji neki čovjek od krvi i mesa. Mi znamo da i on ima obitelj. Mi znamo da odluke koje on donosi imaju realne posljedice i na naš život. Netko mora biti odgovoran. Netko mora priznati odgovornost.."

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno