Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nobilo odbacio tvrdnje o istrazi protiv Končara

25.10.2011. 22:00
Nobilo odbacio tvrdnje o istrazi protiv Končara


Danko Končar nije dobio istražni nalog, što znači da još nema istrage povodom prijave Ninoslava Mogorovića, kazao je Nobilo


USKOK nije otvorio istragu protiv Danka Končara i Ratka Mačeka zbog sumnje da su  s dva milijuna eura pokušali podmititi bivšeg premijera Ivu Sanadera. Barem ne još. Naime, DORH jučer nije htio uopće komentirati medijska nagađanja o istrazi protiv tajkuna iz dijaspore, a njegov odvjetnik Anto Nobilo kazao nam je da Končar nije dobio istražni nalog USKOK-a.
– USKOK je dužan u roku od osam dana dostaviti istražni nalog osobi protiv koje provodi istragu. Danko Končar nije dobio istražni nalog, što znači da još nema istrage povodom prijave Ninoslava Mogorovića, kazao nam je Nobilo. Končarevom odvjetniku poznato je da je predsjednik braniteljske udruge Zavjet Ninoslav Mogorović još 22. rujna ove godine podnio prijavu protiv Danka Končara, Kristijana Pilata, Slavena Tintora, Mladena Barišića i Ratka Mačeka, a zbog sumnje da su s dva milijuna eura pokušali podmititi bivšeg predsjednika Vlade Ivu Sanadera. S ta dva milijuna Končar je navodno kupio svojevrsnu ulaznicu na hrvatsko tržište, odnosno zaštitu i korist u svojim poslovnim ulaganjima u hrvatska brodogradilišta. U Mogorovićevoj prijavi tvrdi se da je Končar isplatio ta dva milijuna Dragi Radoloviću na austrijski račun, a da su Radolović i Slaven Tintor prema Mačekovim uputama predali gotovinu Mladenu Barišiću i Sanaderu u prostorijama Vlade. Navodno je Tintor i sređivao Končaru sastanak sa Sanaderom.
– Sastanaka je bilo i s ovom i s onom Vladom. Naravno da se Končar sastajao s Ivom Sanaderom. Sastajao se i sa Sanaderom i s Damirom Polančecom, s kojima je razgovarao o brodogradnji. Isto tako, nakon odlaska Sanadera i Polančeca, sastajao se i s Jadrankom Kosor i Đurom Popijačem na istu temu. Ali podsjećam da je Sanaderova vlada objavila takav natječaj da se Končar nije ni javio na njega, kazao nam je Nobilo.
Prema Nobilovim informacijama, Končareva poduzeća trenutno ne posluju s državom. Istina je da se natječu za brodogradilišta, ali ugovori još nisu sklopljeni. Kako sumnjaju Končar i Nobilo, iza Mogorovićeve prijave stoji Vinka Cetinski, koju je Končar prijavio za multimilijunsku prijevaru na poslovima s nekretninama u Istri.
– Znamo da Vinka Cetinski stoji iza toga i radi se o potpunim neistinama. Za brodogradilišta bi Končaru netko trebao platiti da ih kupi, a ne da on plaća Sanaderu za to, kazao je Nobilo.