Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Pet osoba lakše ozlijeđeno

25.10.2011. 22:00
Pet osoba lakše  ozlijeđeno


Na samom izlazu iz mjesta Sukošan u jutarnjim je satima s ceste sletio šleper pri čemu je udario u stablo, a prikolica se okrenula za 180 stupnjeva i prepriječila dio kolnika. Samo pedesetak metara dalje, vozačica fiat punta udarila je u renault lagunu koji je bio u koloni


Loši vremenski uvjeti i jaka kiša, koja je pala nakon dužeg vremenskog razdoblja, uz vožnju neprilagođenu uvjetima na cesti, uzroci su više prometnih nesreća koje su se jučer dogodile na širem području Zadarske županije.
Na samom izlazu iz mjesta Sukošan u jutarnjim je satima s ceste sletio šleper marke MAN, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 57-godišnji vozač, a u nesreći su on i suvozač srećom, tek lakše ozlijeđeni. Prema izjavama očevidaca, do nesreće je došlo u trenutku kada je vozač šlepera naletio na lokvu te je došlo do vodenog klina zbog čega je izgubio nadzor nad vozilom, izletio s ceste te potom udario o stablo koje se od siline udara prepolovilo.
– Nesreća se dogodila oko 9.20 sati, najvjerojatnije zbog vožnje neprilagođene uvjetima na cesti. Teretno vozilo je sletilo s ceste pri čemu je udarilo u stablo, a prikolica se okrenula za 180 stupnjeva i prepriječila dio kolnika. Promet na cesti D-8 u vremenu od 9.30 do 12.15 sati odvijao se naizmjenično, a vozač i suvozač (37) su zadobili lakše tjelesne ozljede – potvrdila je i Sonja Šimurina, zamjenica glasnogovornika PU zadarske.
Samo pedesetak metara dalje, dogodila se još jedna prometna nesreća. Naime, 29-godišnja vozačica fiat punta udarila je u renault lagunu, koji je bio u koloni, a u nesreći su lakše ozlijeđene tri osobe.
– Na istoj dionici ceste dogodila se i prometna nesreća između dva osobna vozila. Na renault, koji se nalazio u koloni, a kojim je upravljao 40-godišnjak, zbog neprilagođene brzine, naletio je fiat punto kojim je upravljala 29-godišnjakinja. U nesreći su lakše ozlijeđeni vozači i 56-godišnja suputnica iz punta.