Uspavanka, pa uragan za prvi bod

Slika korisnika admin
Autor: 
Vedran SITNICA

Nakon prva dva seta činilo se da će gosti brzo krenuti natrag kući i to s tri boda u džepu. Imali su vodstvo 2:0, Zadar je izgledao toliko loše da je Marin Masnić, trener domaćih, nakon utakmice poručio:

- Prespavali smo prva dva seta.

Upravo tako, Vukovarci su nizali poene pored zadarskih "kamenih svatova".

- Nismo se držali dogovora. Znali smo kakva je Borovo momčad, kako igra i kao s njima treba igrati. Napadali su nas na jedan blok i izgledalo je to kao iživljavanje nad nama. Uz to smo i jako loše servirali - dodao je Masnić koji je otkrio i što je igračima poručio uoči trećeg seta:

- Rekao sam im da nemamo što izgubiti, da moramo početi napadati servisima i držati se dogovora u obrani. To smo i uspjeli.

Doista, treći set je ponudio uobičajeno pitanje u ovakvim situacijama, je li do tada bolja momčad popustila ili je lošiji takmac „počeo igrati". Ako ćemo se držati one kako igraš koliko ti protivnik dopusti, tada nema sumnje da je Zadar odigrao vjerojatno dva najbolja seta ove sezone. U trećem setu sve se činilo riješenim kod 15:8 za Zadar. No, tada Kokić nije realizirao čisti napad na plus osam i gosti su stigli do 19:19. Međutim, Antonio Surać i društvo nisu željeli propustiti ukazanu priliku i osvojenim setom vraćaju se u utakmicu. Zadar je stalno vodio i u četvrtom setu kada je ponovno najveću odgovornost preuzeo Surać. Nepogrešiv na prijemu Surać je stalno bodrio i poticao mlade suigrače koji su mu pružili ruku i odveli utakmicu u peti set. Na pomolu je bio potpuni preokret kada je Zadar poveo 6:2. Surać tada servis šalje u mrežu i tu su počele ambicije „plavih". Borovo serijom 4:0 dolazi do 6:6, posljednji put Zadar je imao vodstvo kod 8:7. Posljednja prilika za osvajanje više od jednog boda otišla je kod 12:13. Bez obzira na poraz vidjeli smo dobro, u pojedinim periodima i odlično izdanje Zadrana. Zbog izostanka Tonija Žorića, Antonio Pavić silom (ne)prilika zaigrao je na poziciji libera i podredio se učinku cijele momčadi.

- Pavić ni na treningu nikada nije igrao libera tako da se prvi put susreo s tom pozicijom. Imao je dobrih dionica i s njim sam zadovoljan - objasnio je Masnić te zaključio:

- Žao mi je što nismo pobijedili jer smo imali priliku u petom setu. Međutim, najvažnije je da se dižemo, a to je garancija da će brzo doći i utakmice u kojima ćemo osvajati više od jednog seta ili jednog boda.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno