Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Čista petica Biograjaca

25.10.2016. 22:00
Čista petica Biograjaca


Zaslužena i vrijedna pobjeda raspoloženih biogradskih nogometaša kojima je jučer u goste došao Zmaj iz Makarske. Od početka utakmice Biograjci su preuzeli inicijativu i suparniku nametnuli svoj ritam igre. Takav pristup brzo se isplatio. U osmoj minuti razigrani Lovre Erlić srušen je u šesnaestercu, a kazneni udarac izveo je Vedran Ješe tako da je loptu poslao u jedan kut, a vratar gostiju se bacio u suprotnu stranu – 1:0. Na 2:0 povisio je Željko Malčić. Po boku je prošao Mateo Katuša koji je imao vremena pogledati kome će dodati. Odlučio se za Malčića koji je jako šutirao, a lopta je ušla u mrežu malo prije nego je vratar mogao zaustaviti. Gosti su potom pokušali nešto učiniti, ali im ništa nije polazilo za nogom. S druge strane, Ivica Zelić je isprobao dalekometni šut nakon kojeg je lopta za malo preletjela preko grede.
U 19. minuti već je bilo 3:0. Erlić je po boku “mučio” obranu Zmaja pa je nabacio u šesnaesterac gdje ju je dočekao kapetan Šime Marković koji lakoćom glavom zakucava loptu u mrežu. Prije poluvremena Primorac još jednim golom potvrđuje dobru igru. Opet je Erlić zadavao muku gostima nadomak šesnaesterca, a kada je dodao Zeliću ovaj je jako šutirao u suprotni kut nemoćnog gostujućeg vratara. Malo kasnije izvrsni Erlić je opet “vrtio” u šesnaestercu, ali nije imao kome asistirati i prilika je otišla u nepovrat. U drugom poluvremenu zadovoljni domaćini su malo popustili što ih je nakon uspavanosti u obrani koštalo gola Antunovića za 4:1. Ipak, ulaskom Vodopije ponovno je živnuo biogradski napad. Tako je Vodopija nakon kontre šutirao iskosa i svladao visokog Hodžića za konačnih 5:1 i petu pobjedu u nizu.
– Protiv Zmaja smo htjeli potvrditi uspjehe iz prijašnjih utakmica kako bi momčad dobila na dodatnoj sigurnosti. To nam je i uspjelo jer smo se od početka nametnuli kao domaćini. Do sada smo uvijek imali respekta kako ući u utakmicu i vidjeti kako će protivnik reagirati. Ovaj put smo htjeli što prije riješiti utakmicu, što se i dogodilo. Prvo poluvrijeme moglo jer biti rezultatski čak i uvjerljivije, dok smo u nastavku, zadovoljni rezultatom, malo stali. Imali smo utakmicu prošle subote u Otoku, pa Zmaj i potom u subotu u Metkoviću te se nismo željeli potpuno potrošiti kada je već bilo jasno da smo osigurali tri boda. Očekujem stoga da je u igračima ostalo dovoljno snage i za Neretvu te se nadamo da ćemo se i iz Metkovića vratiti neporaženi – izjavio je Radenko Šimunov, pomoćni trener Primorca.


 PRIMORAC (B) – ZMAJ 5:1


BIOGRAD NA MORU – Igralište Kazimir i Silvio. Gledatelja 100. Sudac: Bešker (Solin). Pomoćnici: Soldic (Hrvace) i Nimac (Benkovac). Strijelci: 1:0 Ješe (8′ – 11 m), 2:0 Malčić (12′), 3:0 Marković (19′), 4:0 Zelić (28′), 4:1 Antunović (60′), 5:1 Vodopija (71′).
PRIMORAC: Rogić, Brzoja, Colić, Katuša (od 63. Miletić), Marković, Galešić, Ješe, Erlić (od 60. Vodopija), Lazarevski, Malčić, Zelić (od 76. Bačkov). Trener. Zoran Slavica.
ZMAJ: Hodžić, Vojković (od 70. Sokol), Brnić (od 46. Kožul), Rašić, Antunović, Božinović, Gojak, Šalinović, Rašić, Radić (od 46. Šerer), Lozina. Trener: Darko Vlatković.