Kneževa palača kulturna atrakcija godine

Slika korisnika valentinam
Dodijeljene glavne nagrade na Danima hrvatskog turizma
Nagrada je to gradu Zadru, Zadarskoj županiji i Narodnom muzeju i svima onima koji su radili na projektu. Kneževa palača je simbol stradanja u Domovinskom ratu koja se poput feniksa digla iz pepela i postala tvornica kulture, rekla je ravnateljica NMZ Renata Peroš
Zvonko KUCELIN
Iz Malog Lošinja stiže veliko priznanje za zadarski ponos

Za razliku od prošle godine kada nije bilo zadarskih laureata, na završnoj večeri Dana Hrvatskog turizma Kneževa palača u Zadru proglašena je kulturnom turističkom atrakcijom godine. Turističkom destinacijom godine proglašen je Split, a za ovu prestižnu titulu konkurirali su Rovinj, Crikvenica, Maslinica, Baranja i Osijek. Godišnju nagradu »Anton Štifanić« dobio je Ante Mrvica iz Jadrolinije Split, a prestižnu nagradu za životno djelo Niko Bulić.

Restoran Villa Ariston Opatija proglašen je najboljim restoranom, u konkurenciji restorana Bokeria Kitchen&Wine Split, Gourmet Restaurant San Rocco Brtonigla i Zinfandels Restaurant Zagreb. U kategoriji događaj godine pobijedio je Špancirfest, koji je za sobom ostavio Rabsku fjeru i Open Air - Festival of life Poreč. U Kategoriji Inovacija u turizmu pobijedio je Family hotel Amarin Rovinj, najboljom marinom proglašena je Frapa Rogoznica, a konkurirale su joj ACI Marina Dubrovnik i Marina Vrsar. Kamp godine je Camping Resort Lanterna Poreč. U Istru je otišla i nagrada za hotel godine u Monte Mulini Rovinj. Nagradu za turističku agenciju osvojila je agencija Uniline Travel Company Pula.

Nagradu je u Malom Lošinju preuzeo gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić, a s njim je  bila i ravnateljica Narodnog muzeja Zadar Renata Peroš koji upravlja većim dijelom Kneževe palače.

- Projekt 'Obnova i turistička valorizacija kulturno povijesnog kompleksa Kneževa palača' dobitnik je nagrade samim time što je nominiran među tri finalista kulturna atrakcija godine. Nagrada je to gradu Zadru, Zadarskoj županiji i Narodnom muzeju i svima onima koji su radili na projektu. Kneževa palača je simbol stradanja u Domovinskom ratu koja se poput feniksa digla iz pepela i postala tvornica kulture. Mi u NMZ-u ćemo se i dalje truditi da svojim programima privučemo što više domaćih i stranih gostiju u Zadar, kazala je Peroš.

 

 

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno