Sabljar Dračevac: Nadam se da ćemo dočekati analizu izbora gradskog odbora

Slika korisnika valentinam
Poručila zadarskom rukovodstvu
Čelnica županijskog SDP-a već otvoreno govori o situaciji u GO-u za kojega je i nedavno konstatirala da je "članstvo u apatiji"
Renata Sabljar Dračevac

Županijski odbor SDP-a održao je sjednicu kojoj je glavna tema bila rasprava o novim pravilima unutarstranačkih izbora. Iako će se rukovodstvo ŽO-a birati za oko šest mjeseci, zbog što kvalitetnije pripreme podružnicama su već poslali upute o pripremama za izbor predsjednika i ostalih organa općinskih i gradskih organizacija.

- Odlučili smo da će sve općinske i gradske organizacije poslati odluku o raspisivanju izbora županijskoj organizaciji te da će netko od rukovodstva Županijskog odbora prisustvovati izbornim konvencijama. Rukovodstvo županijske organizacije birat će se nakon promjene statuta, a to je na proljeće iduće godine - kazala nam je predsjednica ŽO-a, Renata Sabljar Dračevac.

Ono što na sjednici nije odrađeno, analiza je rezultata lokalnih izbora koju je županijsko rukovodstvo već trebalo obaviti. Međutim, nije ni ovoga puta jer čekaju analizu izbora u Gradskom odboru. A njihova analiza nije odrađena jer se Odbor nije sastao gotovo pola godine.

I dok Sabina Glasovac poručuje kako "nema obezglavljenosti" i da "njihov tim funkcionira", čelnica županijskog SDP-a već otvoreno govori o situaciji u GO-u za kojega je i nedavno konstatirala da je "članstvo u apatiji". O tome što je na sjednici utvrđeno, posebno kada je riječ o zadarskoj organizaciji, Sabljar Dračevac kaže:

- Analizu izbora napravit ćemo nakon analize izbora Gradskog odbora. Lista za županijsku skupštinu ove godine ukupno je dobila 13.018 ili 18,71 posto glasova. Prije četiri godine dobili smo 13.658 ili 18,73 posto glasova. Zabrinuti smo zbog rezultata u gradu Zadru. Ove godine dobili smo 5.734 glasa, a na izborima prije četiri godine 6.861. Zbog ove značajne razlike izrazito nam je bitna analiza izbora GO-a Zadar. Nadam se da ćemo je dočekati - poručuje Sabljar Dračevac.

Izjava čelnice županijskog SDP-a, koja je uvijek do sad govorila kako s rukovodstvom gradske organizacije izvrsno surađuje, dovoljno govori o novim odnosima između Gradskog i Županijskog odbora ove stranke.

Iz Gradskog odbora dolaze informacije kako se sjednica ne odgađa samo zato što ne žele analizirati rezultate izbora koji su im donijeli tisuću glasova manje (jer za to netko treba i podnijeti odgovornost), već i stoga što se nitko ne želi prihvatiti vođenja zadarske organizacije, a nakon što je Glasovac već javno poručila kako se više neće kandidirati za predsjednicu Gradskog odbora.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno