Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sinovčić nedostupan zadarskom pravosuđu

26.10.2018. 11:52
Sinovčić nedostupan zadarskom pravosuđu


Proces dug četiri godine po svemu sudeći uskoro će ući u petu. Pokazuje to i zadnja rasprava u postupku za kazneno djele klevete koji je pokrenuo gradski vijećnik SDP-a Antun Novoselović protiv bivšeg nezavisnog vijećnika Rena Sinovčića koji ga je na Gradskom vijeću optužio za silovanje samohrane majke.
Naime, Sinovčić se nije pojavio ni na zadnjoj raspravi na Općinskom sudu, iako je za njim već nekoliko puta izdan provedbeni nalog. Na sudu saznajemo da se sucu Anti Bačiću javio telefonom rekavši da je "u inozemstvu". Glasnogovornik suda Denis Klarendić kazao nam je da Sinovčić mora opravdati svoj nedolazak.
Donese li dokument o opravdanom izostanku mogao bi izbjeći još jedan provedbeni nalog, a nakon što je zadnji donesen u rujnu zbog višekratnog nepojavljivanja na sudu. No, policija Sinovčića nije pronašla na naznačenoj adresi, niti su ga susjedi vidjeli, navedeno je u policijskom izvješću.
– Utvrđuje se da na raspravu nije pristupio okrivljenik Reno Sinovčić za kojeg je 12. lipnja izdan provedbeni nalog i konstatira se da je okrivljenik nedostupan. Izvršena je provjera kod susjeda, međutim već neko vrijeme nitko ga nije vidio, kazao je 3. rujna sudac Bačić, nalažući novi provedbeni nalog.
Iduća je rasprava zakazana za početak studenog, no sudski epilog kontroverzne optužbe o silovanju još se niti ne nazire, s obzirom da se posljednjih mjeseci Sinovčić tek jednom pojavio na sudu. Međutim, došao je bez odvjetnika pa ni ta rasprava nije mogla biti održana.
Zanimljivo je da je sudac na raspravi još u travnju predložio mirenje, no optuženi Sinovčić kazao je: "Mirit se nećemo". Tim je čudnije zašto se ne pojavljuju na sudu kako bi iznio svoje argumente za navodno kazneno djelo za koje optužuje Novoselovića, a koji je stoga podnio tužbu sudu navode da je Sinovčić:
– Dana 9. svibnja 2014. godine u Zadru, koristeći svojstvo vijećnika Grada Zadra, javno s govornice toga vijeća, za vrijeme javne sjednice za koju je znao da se medijski javno prati, izvan dnevnog reda, u cilju grubog vrijeđanja i klevetanja privatnog tužitelja Antuna Novoselovića, inače također vijećnika Grada Zadra, znajući da iznosi neistine koje će štetiti časti i ugledu privatnog tužitelja, i postupajući pravo u toj namjeri, za privatnog tužitelja rekao: 'U ovome Gradskom vijeću sjede ljudi koji se predstavljaju kao moralna vertikala i koji mene i gradonačelnika prozivaju za kriminal. Antun Novoselović me proziva i šalje mi policiju, a on je prije šest godina silovao samohranu majku koja je pred njim bježala i skupljala krvavu robu, on je kriminalac najgore vrste, sramota je da takav čovjek sjedi u Gradskom vijeću', koje su neistine i uvrede objavili doslovno svi hrvatski mediji", stoji u tužbi Antuna Novoselovića.