Slab odaziv Zadrana na Dan otvorenih vrata sudova

Slika korisnika valentinam
Na sud - niti u obilazak
Razlog slabog odaziva građana najvjerojatnije leži u tome što se građani ne mogu informirati u svezi svojih slučajeva niti postavljati konkretna pitanja vezana uz neki predmet ili problem
Zvonko KUCELIN
Slab odaziv građana, na sud došli tek novinari

Zadarski sudovi jučer su otvorili vrata za građane u sklopu Dana otvorenih vrata koji se sukladno odluci Europske komisije i Vijeća Europe obilježava 25. listopada još od 2003. godine.

- Svrha ovakvih manifestacija je upoznavanje građana s radom pravosuđa. To znači da građani danas mogu doći na sud bez ikakvog poziva, za razliku od drugih suituacija i na tom sudu upoznajemo ih s tim kako radi sud, kako to sve funkcionira, kako izgleda Zemljišno-knjižni odjel, kako izgledaju kaznene sudnice koje su građanima najzanimljivije i kako to općenito funkcionira. U pravilu se građani nešto posebno ne odazivaju već dođu studenti ili srednjoškolci koje to interesira, kaže Hrvoje Visković, sudac i glasnogovornik Županijskog suda u Zadru. Slično je bilo i na Prekršajnom sudu u Zadru. Ni njima se nije javio nitko zainteresiran za obilazak suda za razliku od prethodnih nekoliko godina kad su im u posjet osim školaraca dolazili i mališani iz vrtića u pratnji svojih odogojiteljica. Razlog slabog odaziva građana najvjerojatnije leži u tome što se građani ne mogu informirati u svezi svojih slučajeva niti postavljati konkretna pitanja vezana uz neki predmet ili problem.

U svim hrvatskim sudovima Ministarstvo pravosuđa jučer je vrata sudova građanima otvorilo u vremenu od 13 do 15 sati.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3.7 (3 glasova)

Komentari

Slika korisnika branimir
Da je vijest data u javnost,ONDA B NETKO I DOŠA,,,JER IMA PUNO TOGA ZA RECI
Slika korisnika branimir
Da je vijest data u javnost,ONDA B NETKO I DOŠA,,,JER IMA PUNO TOGA ZA RECI