Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Daleko je Kina od Lijepe naše

26.10.2019. 14:33


BUBNJAR IZ ZADRA ODUŠEVIO TV KRITIČARA POKUŠAJEM TROVANJA ŽIRIJA
Na moje veliko zadovoljstvo RTL televizija je od ponedjeljka krenula s novom sezonom svoga popularnog tv-showa »Tri, dva jedan – kuhaj!« Znam da je to neobično, ali ja to volim gledati. Volim jesti dobru hranu, ali zadnjih godina otkako sam rapidno ostario i postao nesposoban za samostalni život, ne volim više kuhati pa to nadomještam gledanjem drugih kako to rade. U svakoj sezoni bude i netko iz Zadra za kojeg ja onda navijam pa sam se ponadao da će i ove godine tako biti. I pojavio se jedan simpatičan momak koji se zove Šime i svira bubnjeve. Dakle, Zadranin i muzičar, a sudeći po izgledu sigurno ne nariče u nekoj klapi i ne reve narodnjake po opskurnim rupetinama, tako da je idealan za navijanje. Na žalost, ispao je prije nego što je i upao, ali je svejedno na mene ostavio dobar dojam.
Moji sve rjeđi prijatelji, već me dulje vrijeme nagovaraju da se prijavim na ovako nešto, ali se ja ne usuđujem u strahu da nekoga ne otrujem, a baš je to Šime skoro uspio svojom nevjerojatnom kombinacijom junetine i tunjevine koju većina žirija nije htjela ni probati, a naš je Šime iskreno priznao da ni on to ne bi jeo. I baš zato mi je žao što je ispao jer više cijenim iskrenost i hrabrost nego prenemaganje, kakvo na žalost, često moramo gledati na malim ekranima. Ipak izraz njihovih lica dok im je nabrajao što je sve pomiješao i ponudio im, uistinu je, kako bi se to na portalima reklo, neprocjenjiv.


PAT I MAT SE IGRAJU S PARKIRANIM AUTOMOBILIMA
Jedan od najboljih priloga ovoga tjedna još je jednom došao iz Šprajcovog »Direkta«. Raspoloženi voditelj nam je prikazao snimku dvojice nespretnih djelatnika riječke pauk službe koji su nekoliko puta podizali i ispuštali auto sve dok ga nisu razbili. Njegov komentar kako su ova dvojica kao Pat i Mat iz crtanog filma »A je to« je naravno izvrstan, ali završni komentar o tome kako će nakon ovoga Riječani jako dobro paziti da ne ostavljaju svoje vozilo u prekršaju, jer sada znaju što ih čeka, upravo je brilijantan.


POSLOVNI DNEVNIK – ODLIČNA EMISIJA ZA PROSJEČNOG HRVATA KOJI SE ŽELI OBOGATITI NA LEGALAN NAČIN
U »Poslovnim vijestima« na četvrtom programu Hrvatske televizije, uvijek se čuje nešto korisno za ovakve sposobne poslovne ljude poput mene. Nije tajna da sam iznimno bogat i da ne znam što ću s parama pa mi dobro dođe gledati ovu emisiju da mi padne na pamet neka dobra ideja za poslovno ulaganje. Volim posuđivati novce ljudima, ali osobito volim ulagati novce u hrvatsku privredu poznatoj po ekonomskom prosperitetu. Ali, da mi ne bi pokucali na vrata ljudi u bijelom s košuljom koja se zakopčava otraga, vratimo se mi ovim poslovnim vijestima.
Dobro je da postoji takva emisija jer čovjek, kao što rekoh, zbilja može naučiti dosta korisnih stvari. Jedna od najvažnijih informacija koje sam dobio je i ta da u dalekoj i prijateljskoj Kini raste zaposlenost i da trenutno u državni proračun novce uplaćuje, ako sam dobro čuo, negdje oko 900 milijuna ljudi. Nije to loše za državu, a pogotovo za umirovljenike, iako sam ja imao čuti da u Kini mirovine ne postoje, ali to mi nije toliko interesantno jer je Kina daleko, a ja radim već trideset godina. I često se okrenem oko sebe i vidim ljude mlađe od sebe, a kažu da su im mirovine veće od moje plaće i onda se sjetim onog mog članka »S radnog mjesta, pravo na groblje«, nakon kojeg su me napadali i nazivali defetistom i da sada ne nabrajam dalje kako sve ne, a sve će to doći na svoje kada budu gledali svoj prvi mirovinski odrezak i plakali. A što sam ono htio reći? Nešto u vezi Kine? Ma nema veze… Kina je daleko od Lijepe naše. A znate li da se u Kini za pronevjeru i privredni kriminal i kriminal općenito izvodi smrtna kazna, nakon koje rodbini pošalju račun za metak s kojim je egzekucija izvršena? Pa ti kradi. A daleko je Kina, kao što sam rekao.