Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

TREĆA HNL JUG Ješe: Spremni smo i jedino o čemu razmišljamo je pobjeda

26.10.2019. 11:00


Pred nama je 10. kolo Treće HNL jug u kojem će danas s početkom u 15 sati Primorac na svom igralištu u Biogradu na Moru ugostiti Split. S obzirom na trenutačnu formu obje momčadi slobodno možemo kazati da je riječ o derbiju kola. Biograjci su nakon nešto lošijeg ulaska u novu sezonu dolaskom Stanka Mršića zaredali s pozitivnim rezultatima. U tri posljednje utakmice dvaput su slavili, a jednom remizirali. Obje pobjede bile su gostujuće, a remizirali su na svom travnjaku s liderom Junakom. Split je također u pozitivnoj seriji i s tri boda koja će im sigurno biti pribrojena iz susreta s Kamenom, a koji su i ovako riješili u svoju korist, danas bi bili trećeplasirana momčad Lige sa 17 bodova. Usporedbe radi Primorac (B) drži 7. mjesto s 14 osvojenih bodova. U Biogradu na Moru cijeli se tjedan pripremaju za ovaj dvoboj u koji će uložiti maksimum kako bi po njegovom završetku na svoj konto pospremili tri boda.
– Spremni smo za Split i jedino o čemu razmišljamo je pobjeda – kazivao nam je jučer Vedran Ješe kapetan momčadi Primorca (B).
– Momčad se konsolidirala od dolaska Stanka Mršića na trenersku poziciju. Odigrali smo tri stvarno dobre utakmice, ostvarili dvije pobjede i remi. Vodice su bile nešto lakši suparnik kojeg smo pobijedili u gostima, a isto nam je pošlo za nogom i protiv Nerete. Jedino nam je žao što na svom travnjaku nismo uspjeli pobijediti lidera Junaka. Želimo da ovaj pozitivni niz traje i dalje i zato s nestrpljenjem očekujemo ovu utakmicu sa Splitom. Naravno, kao i uvijek cilj nam je pobjeda kako bi se dodatno približili vodećim momčadima Lige.
Jedan od razloga dobrih igara momčadi iz Biograda na Moru Ješe vidi činjenici da su pojačali konkurenciju tijekom posljednjeg perioda.
– Definitivno je od razloga naše konsolidacije i boljih rezultata taj što smo pojačali konkurenciju u momčadi. Došli su Galešić i Maglica čime je momčad dobila veči broj kvalitetnih igrača koji konkuriraju za prvi sastav. Sada osim jedanaestorice koji započinju utakmicu imamo igrače i na klupi koji su spremni ući u igru i promijeniti ritam utakmice te nas odvesti do pobjede. Tu je naravno i novi trener koji nam ukazuje na to kako doći do željenog cilja. Jednostavno smo u ovome trenutku bolji nego što smo bili na početku sezone.
Kapetan Biograjaca smatra da pobjeda protiv Splita ne bi bila nikakvo iznenađenje.
– Cijenim Split koji ima kvalitetu, uostalom pojačali su se s nekoliko igrača u posljednje vrijeme, a istaknuo bih njihov napad. Mnogi ih vide kao jednu od momčadi koja puca na samo prvo mjesto što sugerira i njihov položaj na ljestvici. Neki će kazati da su favoriti u ovom susretu zbog činjenice da se nalaze ispred nas na ljestvici Treće HNL jug. Međutim, protiv nas na našem travnjaku nitko ne može biti favorit osim nas samih. Moramo biti koncentrirani i konkretni i ne sumnjam da će nam to donijeti prednost u ovoj utakmici. Smatram da smo kvalitetniji od Splita, ali to naravno moramo dokazati na zelenom travnjaku. Želimo pobjedu protiv Splita i učinit ćemo sve da do nje i dođemo – kazao je u najavi dvoboja s momčadi iz Parka mladeži Vedran Ješe.
Treća HNL jug
10. kolo, danas (15): Primorac – Split, Hrvace – Vodice, Jadran LP – Urania, Uskok – Zagora (16). Sutra: Zadar – Neretvanac (14), Kamen – GOŠK, Sloga – Neretva, Zmaj – Junak