Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

ABA LIGA Prvi regionalni bodovi se love u Koparskom zaljevu

26.10.2020. 11:45


U predzadnjem terminu 4. kola regionalne lige, večeras s početkom u 18 sati, košarkaši Zadra gostuju kod Koper Primorske. U koparskoj Areni Bonifika Zadrani će u novu potragu za prvim abaligaškim bodovima kao što će ih tražiti i njihovi domaćini. Slovenska momčad je uz Zadar i Cibonu jedina bez pobjede u dosadašnja tri kola i zato je pred igračima koje će i ovog puta predvoditi Mršićev pomoćnik Ivan Perinčić uistinu velika prilika.


Topovsko meso
Moglo bi se čak i kazati da su favoriti u dvoboju s Kopranima jer oni ove sezone nisu ni sjena lanjske momčadi koja je, pogotovo u prvom dijelu, bila regionalni hit, s Juricom Golemcom na čelu. Ipak, od financijskog sloma u Primorskoj se nisu uspjeli tako brzo oporaviti pa je za ovu sezonu složen jedan poprilično siromašan roster uglavnom popunjen domaćim, slovenskim igračima i pokazalo se u tri prva kola da će uglavnom biti u funkciji topovskog mesa u odnosu na većinu ligaške konkurencije. Sastav kojeg s klupe predvodi Andrej Žakelj doživio je u četvrtak debakl u zaostaloj utakmici 2. kola protiv Cedevite Olimpije. Isprašili su ih na njihovom parketu »zmajčeki« s 37 razlike, a prije toga su izgubili, i to pretežito lagano, na gostovanjima kod FMP-a i Igokee. Nažalost, od poveznice s topovskim mesom nisu puno dalje ni Zadrani čije predstave u regiji su ispod svakog kriterija pa je zato najavljivati laganu pobjedu u Kopru za njih ipak presmiono. No, mjesta optimizmu na Višnjiku uvijek ima, kao što ga i treba biti, a Perinčić svoj optimizam temelji na dobrim odrađenim treninzima u uvertiri večerašnjeg dvoboja koji je Zadru, iako je sezona mlada, zapravo kvalifikacijski za ostanak u ligi.
– Iskreno očekujem baš dobru utakmicu s naše strane. Očekujem također da napravimo sve one stvari što nismo protiv Krke, a to je da odigramo svih 40 minuta s puno većim intenzitetom, da imamo puno veću odgovornost u obrani i da ispoštujemo sve ono što smo se dogovorili prije utakmice. Na treningu je sve bilo super, igrači su odlično reagirali i jako sam zadovoljan te s velikim optimizmom očekujem utakmicu u Kopru protiv Primorske – istaknuo je trener Ivan Perinčić, a dobra vijest je da se u dres konačno oblači i novopristigli Amerikanac Chinanu Onuaku.


Debitira Onuaku
– Jako sam zadovoljan kako je ekipa trenirala sve ove dane, a imamo i jednu promjenu u sastavu. Onuaku će odigrati svoju prvu utakmicu, trebao ju je odigrati protiv Sonik Puntamike međutim ta utakmica je bila odgođena – potvrdio je Perinčić da će centarska linija biti konačno brojčano popunjena. Predugo traje taj deficit pod obručima, još od nenadanog odlaska Darka Planinića, a to će vjerujemo odgovarati i Domagoju Vukoviću. Puno se trošio u obrambenim zadacima hrvajući se s protivničkim centrima, a sad bi trebao biti rastrećeniji u napadačkim djelatnostima.
– Prvenstveno mislim da se može očekivati naša velika borba jer smo mi i Koper počeli sezonu 0-3 i ova bi nam pobjeda puno značila u smislu da se napokon dignemo i da dobijemo neki pozitivan zamah u ABA ligi. I dalje mislim da smo konkurentni iako je početak bio težak – kazao je Vuković prije susreta s Primorskom.
 




Žakelj: Zadar ima respektabilan tim


Iz stožera Koper Primorske stižu najave koje prvenstveno respektiraju momčad s Višnjika. No, motiv kod Koprana je izrazito visok, sigurno vide priliku za prvom pobjedom protiv sastava koji također ne zna za nju ove sezone. U tom smjeru su išla i razmišljanja trenera Primorske Andreja Žakelja.
– Očekujemo motiviranu i agresivnu momčad iz Zadra koja se i dodatno pojačala pred ovu utakmicu s novim igračem na poziciji centra. To je definitivno respektabilan tim. Obje momčadi traže svoju prvu pobjedu, na nama je potruditi se da ona ostane u Kopru, ali znamo da taj zadatak neće biti lak.