Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ardena Bajlo zlatna

26.10.2021. 07:16


Prošli vikend na Velom Lošinju je u organizaciji ŠRD Udica održano seniorsko Prvenstvo Hrvatske u sportskom ribolovu štapom s obale na kojem su članovi i članice Zubatca, njih ukupno 12, osvojili sedam medalja od mogućih 12. Zadranke su obilježile ženski dio natjecanja budući da je titulu prvakinje Hrvatske među 23 sportske ribolovke osvojila Ardena Bajlo (tri plasmanska boda) dok se na drugom mjestu pobjedničkog postolja našla njena klupska kolegica Tea Sikirić (5 pb). Malo je nedostajalo za još jednu predstavnicu Zadarske županije među osvajačicama odličja budući da je Jagoda Razum iz kukljiške Uligne natjecanje završila na četvrtom mjestu s osam bodova, koliko je imala i trećeplasirana Dijana Lukšić (Oslić, Selce). Od ostalih članica Zubatca Kristina Štrbac je bila šesta (13 bodova), Vesna Švenjak sedma (14), Gordana Sikirić deseta (22), a Estera Bajlo 11. (24). Davorka Volarević i Slavica Štrkalj iz benkovačke Sipe bile su 19. i 23. Sjajni pojedinačni plasmani donijeli su Zadrankama i dvije medalje u ekipnom dijelu natjecanja. Tako su T. Sikirić i Štrbac (Zubatac II) osvojile zlatnu medalju, dok su brončane bile Ardena i Estera Bajlo, majka i kći, koje su bile prijavljene kao prvi sastav Zubatca. G. Sikirić i Švenjak (Zubatac III) je pripalo treće mjesto dok su Štrkalj i Volarević bile devete.
I među seniorima, a okupila su 22 najbolja s međužupanijskih natjecanja, nastupila su šestorica članova Zubatca među kojima je najbolji bio trećeplasirani Dubravko Pejdo s 11 plasmanskih bodova. Blizu pobjedničkog postolja bili su peti David Bajlo i šesti Niko Jukić (obojica 13 bodova). Tomislav Štrkalj je završio deveti (20), Luka Gredičak 14. (26), a Marko Sikirić 15. (27). Od predstavnika Zadarske županije nastupio je i Igor Palić (Sipa, Benkovac) koji je bio deseti (22). Zlato je osvojio Arsen Radinović (Kantrida, Rijeka) s pet bodova, dok je srebro pripalo Alenu Biliću (Meduza, Rovinj) koji je imao deset bodova. U momčadskom dijelu natjecanja prvi sastav Zubatca, u kojem su bili Bajlo i Pejdo, osvojio je drugo mjesto dok su Jukić i Štrkalj kao Zubatac II bili treći. Zubatac III (Sikirić, Gredičak) je bio sedmi. Zlato je otišlo članovima Meduze iz Rovinja, Davidu Pineziću i Alenu Biliću.


Darovi za SP
Prvenstvo Hrvatske je bila prigoda i za uručenje darova članicama reprezentacije koje su u rujnu u Francuskoj osvojile brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u lovu s obale. Među njima su bile i Ardena i Estera Bajlo, Tea Sikirić te Jagoda Razum. U pojedinačnom dijelu SP-a zablistala je Marina Mavrinac Matulja, članica Zubatca iz Lovrana, koja je osvojila zlatnu medalju.