Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Na temelju lažnih isprava prenio vlasništvo vozila na svoje ime

26.10.2021. 08:21


Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za krivotvorenje isprava i ovjeravanje neistinitog sadržaja.
Naime, sumnjiči ga se da je na temelju prethodno krivotvorenog kupoprodajnog ugovora tijekom listopada u stanici za tehnički pregled prenio vlasništvo vozila na svoje ime te potom izradio potrebnu dokumentaciju za vozilo.
Protiv 20-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje u krivotvorenja isprava i ovjeravanja neistinitog sadržaja.


Krađa
Prošli tjedan, u vremenu od 15. do 18. listopada u Biogradu, nepoznati počinitelj je s brodice na vezu 64-godišnjeg vlasnika otuđio prijenosni –brodski hladnjak. Materijalna šteta iznosi preko tisuću kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je podnijeta kaznena prijava zbog krađe.
U vremenu od 22. do 24. listopada u ulici Stomorica u Zadru, nepoznati počinitelj je otuđio bicikl 59-godišnjeg vlasnika. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je podnijeta kaznena prijava zbog krađe.