Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zvučna imena biciklizma i više od 150 sudionika iz 10 zemalja u Zadru

26.10.2021. 09:57


Od najmlađih od 15 godina do najstarijih od 60 godina, od dama do gospode, profesionalaca i amatera, drugo izdanje Granfondo Falkensteiner Borik utrke na jednom je mjestu okupilo sve kategorije biciklista. Svi oni, o ovom biciklističkom izazovu u Zadru, utrci na čak 120 kilometara perfektne staze s više od 150 sudionika iz 10 zemalja, rekli su – nikada ljepša staza!
Zadarsko subotnje jutro bilo je idealan jesenski dan! Iako je dan ranije kiša pomalo uznemirila sudionike i organizatore, toplo sunce koje je od ranog jutra zagrijalo Zadar, natjecateljima je donijelo toplo vrijeme i lijepe prizore mora i Velebita.
Drugo izdanje Granfonda za jednog je sudionika ipak bilo uspješnije od ostalih. Njegovo ime je Viktor Potočki i ove godine uzeo je titulu Apsolutnog pobjednika Zadar Granfonda. Ovaj mladi zaljubljenik u bicikle iz Donje Stubice, biciklizmom se bavi profesionalno više od deset godina. Iako mu je ovo prvi posjet Falkensteiner Club Funimation Borik hotelu, rekao je kako nikako neće biti posljednji.
– Lokacija je zbilja iznimna, utrke na moru uvijek imaju neku posebnu čar, a kad one budu u nevjerojatnom krajoliku kakvim je okružen grad Zadar te se uz to još odvijaju na dan s idealnom temperaturom i izvrsnom ekipom, dojmovi ne mogu biti drugo, nego pozitivni, kazao je.
U organizaciji Falkensteiner Club Funimation Borik hotela i uz podršku Turističke zajednice grada Zadra i Turističke zajednice Zadarske županije, drugo izdanje Granfonda ispunilo je sva očekivanja. Biciklisti su započeli i završili rutu koja uključuje neke od najljepših cesta i najspektakularnijih lokacija Zadarske županije ispred hotela Falkensteiner Club Funimation Borik.
– Iznimno nam je drago da nastavljamo s ovom sjajnom biciklističkom pričom. Drugo izdanje Granfonda bilo je sjajno organizirano, zbog čega smo ponosni na cijeli organizacijski tim. Sport i aktivni turizam smjer su u kojem već godinama uspješno idemo, a naši gosti prepoznali su jedinstvenost ove utrke – savršena kombinacija ljubavi prema biciklizmu, aktivnog odmora i izvanredne lokacije, zaključio je Marin Kirin, cluster general manager u Falkensteiner Hotels & Residencesu.