Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Danas počinje štrajk igrača

Autor: Roman Morović

25.11.2008. 23:00
Danas počinje štrajk igrača

Foto: Zvonko KUCELIN



Igrači nisu plaćeni i sutra najvjerojatnije počinje štrajk. Oni unatoč svemu tome pokušavaju korektno i pošteno odraditi svoj posao i ja im na tome zaista čestitam – kazao je Petrović
Na konferenciji za novinare nakon pobjede nad Maroussijem zadarski trener Aleksandar Petrović prvo je prokomentirao samu utakmicu, no puno je važnije ono što je kazao pred kraj svog izlaganja.
– Igrači nisu plaćeni i sutra (danas, pr.a.) najvjerojatnije počinje štrajk. Oni unatoč svemu tome pokušavaju korektno i pošteno odraditi svoj posao i ja im na tome zaista čestitam – kazao je Petrović koji je samu utakmicu prokomentirao ovako.
– Imali smo određenih problema u protoku lopte u prvom poluvremenu i nikako nismo uspjevali nametnuti svoju igru. Onog trenutka kada smo u trećoj četvrtini podigli agresiju došli smo do nekoliko laganih poena i odvojli se na dvocifrenu razliku. U toj su četvrini igrali svi naši najraspoloženiji igrači i zato smo postigli 30 poena u deset minuta. Ipak, nismo uspjeli prelomiti utakmicu da eventualno dobijemo većom razlikom, međutim, s obzirom na probleme koje imamo ova je pobjeda za nas izuzetno važna. U našoj igri osjetio se nedostatak Dixona koji bi vjerojatno nakon pick igre puno lakše razbio večeras vrlo dobru obranu Maroussija – rekao je zadarski strateg i pritom još jednom naglasio važnost ove pobjede.
– Jako nam je bitna ova pobjeda i iz razloga što nas u subotu očekuje još jedna vrlo teška utakmica koju moramo pobijediti, ona protiv FMP-a. Najvjerojatnije će tu utakmicu, što zbog ozljede, što zbog nekih drugih stvari, propustiti Garnett i to bi nam, uz Dixona i Rančića mogao biti još jedan veliki problem.
Unatoč pobjedi, trener Zadra u ovom je trenutku zaokupljen samo problemima, što s ozljedama igrača, što s pritiskom medija.
– Ne znam zašto u ovako teškom trenutku za Zadar lokalni novinari nemaju previše senzibiliteta za sve naše probleme, jer ako ostanete bez najboljih igrača onda se ne može na momčad raditi jedan takav imperativni pritisak pobjede. Nakon poraza u Podgorici, a uoči utakmice s Maroussijem, praktički se kreiralo pitanje “biti ili ne biti” i mislim da je to sasvim nepotrebno – kazao je Petrović i pojasnio o kakvim se sve ozljedama radi.
– Za razliku od prošle sezone kada smo u deset mjeseci imali samo jednu ozljedu, onu Roka Stipčevića, sada smo desetkovani ozljedama. Nema Dixona, Juby ima problema, sada se ozljedio i Garnett, već sam zaboravio kako izgleda Rančić i sve to nam stvara enormne probleme. Zbog svega toga sam još sretniji što smo pobijedili Maroussi koji je jedna izuzetno kvalitetna momčad.
I još riječ-dvije upućene sedmoj sili.
– Zadar do sada nije izgubio ništa nerealno, a jedino za čim možemo plakati jest ona utakmica u Vršcu gdje smo 32 minute dominirali, a na kraju smo sami krivi za taj poraz. Ako vi nemate mogućnosti da to sagledate manje kritično onda smo stvarno u velikim problemima. I zato s moje strane kapa dolje igračima zbog onoga što su napravili.
Na kraju Aco se osvrnuo i na priopćenje Cibone povodom nemilih događaja na utakmici Cibona-Split, odnosno boksačkog okršaja Marshalla i Štembergera, a koje se ticalo i njega osobno.
– S obzirom na priopćenje Cibone bilo bi bolje kada se već oglašavaju da znaju o čemu govore. Taj incident u kojemu sam ja sudjelovao odnosio se na vrijeme kada sam bio trener Cibone, a ne igrač. Tko im radi ta priopćenja morao bi se bar po pitanju tehničkih stvari malo bolje informirati. To je bilo kada je gospodin Bilić sa 38 metara udaljenosti došao u moj trenerski prostor tražiti nekakvu pravdu. Taj incident je nastao dok sam bio trener, a ne igrač i prema tome je njihovo priopćenje apsolutno promašeno – zaključio je Petrović.
Utakmicu je prokomentirao i gostujući trener Anastasios Markopoulos.
– Utakmica sa dva lica. U prvom poluvremenu smo odigrali vrlo dobro, naročito u obrani i to se vidjelo na rezultatu. Treća četvrtina za nas je bila katastrofalna, radili smo glupe pogreške, promašili previše šuteva, a igrači Zadra su to znali iskoristiti. Pokušali smo se približiti pred kraj utakmice ali nam je nekoliko vrlo važnih igrača imalo dosta prekršaja i nismo imali snage za potpuni preokret. Čestitam Zadru na pobjedi.


 MAGAŠ: NEMA ŠTRAJKA


– Svi su plaćeni i nikakvih dugovanja iz prošle sezone nemamo i neće biti štrajka. Danas poslijepodne su svima podmirene obveze, račun je odblokiran i svima je sutra novac na računu. Bit će sve u redu, kao i uvijek do sada. Što se tiče e-maila o Petrovićevoj ostavci, konzultiramo se s policijom pa ćemo vidjeti hoće li biti prijave.
M. L.