Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Veleposlanici se svidio koncert

Autor: Z L

25.11.2008. 23:00
Veleposlanici se svidio koncert


Veleposlanica Malezije Nj. E. Aminahtun Karim Shaharudin posjetila je jučer Zadarsku županiju kako bi se upoznala s njenim posebnostima te ispitala mogućnosti suradnje malezijskih država s Hrvatskom. Od kada je stupila na dužnost, prije nepunih godinu dana, Zadarska županija prva je županija koju je posjetila.
Malezija je najveći svjetski proizvođač palminog ulja koje se koristi za proizvodnju biodizela pa u tom području veleposlanica vidi moguću suradnju. Iako su Malezija i Hrvatska možda konkurenti u turizmu, to nije razlog da se ne uspostavi suradnja i na tom području, posebno u promicanju turističkih vrijednosti, kazala je uz ostalo Nj. E.
Zahvalivši se na bogato osmišljenom programu svog dvodnevnog boravka u Zadru, veleposlanica je posebno istaknula sinoćnji koncert HPD Zoranić i Zadarskog komornog orkestra koji bi, kako je kazala, sigurno oduševili i malezijsku publiku.
U cilju uspostavljanja gospodarske, kulturne i ostale suradnje veleposlanica Aminahtun Karim Shaharudin pozvala je predstavnike Županije u posjet jednoj od malezijskih država.
Posjet Zadru Nj. E. nastavila je radnim sastancima u Razvojnoj agenciji Zadarske županije te HGK-Županijskoj komori Zadar.