Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

“Zadarski memento” u Callegru

Autor:

25.11.2008. 23:00
“Zadarski memento” u Callegru

Foto: Adam VIDAS



Film govori o Zadru u vrijeme između dva rata, a radnja se vrti oko mladića Krševana, kazao je Papić, najavivši također kako će projekciji filma prethoditi zabavni program uz plesnu skupinu Tamare Kolar
Da se obilježavanju Dana grada Zadra na sebi svojstven način pridružuje i Callegro najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u prostorijama spomenutog shopping-cinema-cafe centra. Konferenciji su nazočili Josip Peroš, direktor Zadar filma, Sanja Peroš, voditeljica komercijale i Elvis Papić, glazbeni urednik Radija 057 i PR za Callegro. Ovom je prilikom, naime, najavljena projekcija legendarnog filma “Zadarski memento” koja će se u povodu toga održati sutra s početkom u 18 sati, a čijem će prikazivanju prethoditi prigodni zabavni program.
– “Zadarski memento” je prvi film koji je u cijelosti snimljen u Zadru i to davne 1974. godine čiji je redatelj Joakim Marušić, a u glavnim ulogama igraju Lazar Ristovski, Zdravka Krstulović, Mustafa Nadarević, Alma Prica i drugi. Film govori o Zadru u vrijeme između dva rata, a radnja se vrti oko mladića Krševana, kazao je Papić, najavivši također kako će projekciji filma prethoditi zabavni program uz plesnu skupinu Tamare Kolar, a važno je napomenuti da će film biti prikazan u samo jednom terminu.
Da uz onaj redovni program Callegro za predstojeće blagdansko razdoblje u planu ima i brojne dodatne zanimljive sadržaje najavio je Josip Peroš, istaknuvši posebno takozvane večeri filmskih klasika u kojima će Zadrani moći uživati isljučivo srijedom.
– Za prosinac u planu imamo veoma zanimljiv program u kojemu smo posebnu pažnju posvetili animiranim sadržajima za djecu i to prilikom obilježavanja Sv. Nikole i Sv. Lucije, kazao je Peroš, istaknuvši kako će spomenuti filmski klasici srijedom u potpunosti zaživjeti s 2009. godinom.
Direktor je također najavio poznate filmske hitove koji će uslijediti u prosincu, a među njima je posebno istaknuo filmove “Australia” i “Dan kad se Zemlja zaustavila” te za one najmlađe i animirani film “Madagaskar 2”, istaknuvši posebno premijeru hrvatskog filma “Tri priče o nespavanju”, redatelja Tomislava Radića, a koja će se održati 4. prosinca.