Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Dom u Preku u funkciji početkom 2010. godine

Autor: Ivana Burica

25.11.2009. 23:00
Dom u Preku u funkciji početkom 2010. godine

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Dom u Preku potpuno je opremljen te se njegovo otvorenje može očekivati početkom 2010. godine, a dom u Salima bi potpuno opremljen trebao biti već do 10. prosinca, izvijestio je dr. Josip Kraljić
Zadarski župan Stipe Zrilić na jučer održanom kolegiju podržao je nacrt odluke o plaćama i ostalim pravima dužnosnika Zadarske županije. Najvažnije je reći da plaće dužnosnika, a to su župan i dvojica njegovih zamjenika, ostaju iste.
No župan Stipe Zrilić predložio je izradu pravilnika kojim bi se regulirali uvjeti rada dužnosnika kako bi se izbjegla mogućnost da se prima plaća, a istovremeno izostaje s dužnosti.
– Neka se, primjerice, uredi obveza 180 sati mjesečnog rada te da se pravilnikom regulira i da plaće ne idu po automatizmu već po broju odrađenih sati, predložio je župan Zrilić.
Župan je potom dao zeleno svjetlo na nacrt izmjena i dopuna Odluke o kriterijima i mjerilima i načinu financiranja materijalnih rashoda, nefinancijske imovine i hitnih intervencija, investicijskog i tekućeg održavanja Doma za starije i nemoćne osobe Zadar u 2009. godini.
Ukupni planirani rashodi za 2009. godinu Doma za starije i nemoćne Zadar iznose 20.514.000 kuna, dok planirani vlastiti prihodi iznose 9.910.000 kuna, a razlika sredstava između ukupnih rashoda i planiranih vlastitih prihoda koje osigurava Županija iznosi 10.604.000 kuna.
Županijski pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb dr. Josip Kraljić dao je i najnovije informacije o podružnicama Doma za starije i nemoćne u Preku i Salima.
– Dom u Preku je potpuno opremljen te se njegovo otvorenje može očekivati početkom 2010. godine, a dom u Salima bi potpuno opremljen trebao biti do 10. prosinca, izvijestio je dr. Kraljić.
Odlukom o rasporedu sredstava za zone malog gospodarstva, koju je u nastavku kolegija donio župan, 800.000 kuna osiguranih u Proračunu Zadarske županije za sufinanciranje projekata poduzetničkih zona raspoređuju se na osam jedinica lokalne samouprave na sljedeći način: Gradu Benkovcu odobreno je 100.000 kuna, Gradu Biogradu 100.000 kuna, Općini Bibinje 120.000 kuna, Općini Novigrad 100.000 kuna, Općini Polača 100.000 kuna, Općini Poličnik 100.000 kuna, Općini Posedarje 80.000 kuna, Općini Sukošan 50.000 kuna te Općini Vrsi 50.000 kuna.
Donesena je i odluka da se financijski pomogne katastarska izmjera i obnova zemljišnih knjiga na području općina Tkon i Ražanac.
Općinama Tkon i Ražanac se tako za obavljene geodetsko-katastarske usluge, u svrhu izrade katastra nekretnina na području općina Tkon i Ražanac, odobravaju sredstva u iznosu od po 50.000 kuna.
 


Župan Stipe Zrilić o prometnoj nezgodi dožupana Stanka Zrilića


Pitajte Stanka!
Pitanja i komentari vezani uz nedavnu prometnu nezgodu dožupana Stanka Zrilića, naravno, nisu se mogli izbjeći. Nezgoda se dogodila prošli vikend kad je dožupan službenim županijskim vozilom navodno krenuo u Zagreb na skup HSLS-a te na autocesti udario srnu.
Župan Stipe Zrilić zamoljen da pojasni u kojem vremenu županijski dužnosnik ima pravo koristiti službeni automobil. Također, pitalo ga se i za mišljenje o tomu je li Stanko Zrilić u trenutku kad se nezgoda dogodila vozilo koristio za službene ili pak svoje privatne svrhe.
– Dužnosnici službena vozila imaju pravo koristiti 24 sata na dan, ali za službene, nikako za privatne svrhe. Primjenom pravilnika, čiju izradu predlažem, trebao bi se regulirati i ovaj problem. Tako bi se situacije kada se vozilo koristi u privatne svrhe trebalo gledati kao isplatu plaće, odnosno troškove koji se tada naprave odbiti od plaće. Je li Stanko Zrilić vozilo koristio službeno ili privatno, ne znam. On je dužnosnik kao i ja pa pitajte njega. To će se tek utvrditi. U svakom slučaju, ako se vozilo koristilo službeno, štetu pokriva kasko osiguranje. Ako nije, onda bi je trebao nadoknaditi onaj koji je upravljao vozilom, kazao je Stipe Zrilić.