Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Pobjede protiv Senja i Arene dovele bi nova pojačanja

Autor:

25.11.2009. 23:00
Pobjede protiv Senja i Arene dovele bi nova pojačanja


Želja nam je u preostala tri kola ostvariti sve tri pobjede. U tom bismo slučaju vjerojatno poradili na osnaživanju momčadi pošto će u drugoj polusezoni i borba za prva dva mjesta biti još teža – kaže Jerak
Nakon gotovo devet mjeseci izbivanja zbog ozljede koljena, u redove Zadar Slada na početku sezone vratio se Nino Jerak. Njegov klub od tada je odigrao 10 prvenstvenih utakmica te trenutačno zauzima drugo mjesto na Dukat prvoligaškoj ljestvici. S kapetanom rukometaša iz Mocira razgovarali smo igrama Slada u proteklim kolima, o tri predstojeća susreta koji će odlučiti o poretku u prvoj polusezoni, kao i o ambicijama Zadrana nakon jesenske stanke.
Unatoč lošem otvaranju prvenstva i porazu u Velikoj Gorici, utakmice koje su uslijedile odigrali ste na visokoj razini, no od petog kola i domaćeg sraza sa Županjom evidentan je bio pad u formi. On je posebno dolazio do izražaja u prvim poluvremenima dvoboja s Kaštelima, Solinom ili u cjelokupnom blijedom izdanju u derbiju s Crikvenicom.
Oscilacije u igri
– Žao mi je što smo utakmicu prvog kola morali igrati protiv vrlo jake Gorice. U početak prvenstva ušli smo nedovoljno pripremljeni, Marijan Bašić tek nam se pridružio, Buovac zbog crvenog kartona iz prošle sezone nije mogao nastupiti, dok je Žeravica još uvijek bio ozlijeđen. Sve je to rezultiralo porazom na otvaranju sezone. Od drugog kola pružali smo mnogo uvjerljivije partije o čemu svjedoče i visoke pobjede nad Umagom, Prelogom ili odlična igra u Đakovu.
Nakon toga Zadar je nastavio pobjeđivati s ipak nešto lošijom igrom.
– Od utakmice sa Županjom imali smo oscilacija u igri, no treba napomenuti da u posljednjih mjesec i pol imamo i konstantne probleme s ozljedama igrača. U prošlom kolu izostao je Brkljača, prije njega Ninčević, dok Bašić i Buovac odavno vuku ozljede ramena, odnosno lista. Kad dodamo i virozu, zaključak je jednostavan – ne sjećam se kada smo posljednji put bili kompletni na treninzima. Nažalost, pritom najčešće izostaju igrači iz prve postave. Nadam se da su ozljede sada stvar prošlosti te da smo opet na tragu dobre forme.
Zadrani su se pribojavali gostovanja u Trilju prošle subote.
– U Trilju smo odigrali vrlo dobro, a unatoč teškom gostovanju i punoj dvorani, pitanje pobjednika ni u jednom trenutku nije bilo neizvjesno.
Senj i Arena
Dobre igre svakako će biti potrebne u preostale tri utakmice. Ako izuzmemo fenjeraša Slatinu, očekuje vas ogled s četvrtoplasiranim Senjom te još opasnije gostovanje kod Arene.
– U te dvije utakmice trebamo se dokazati želimo li i dalje ostati u borbi za prvaka. Prva je kod kuće sa Senjom. Smatram da je pobjeda u tom slučaju imperativ, jer u protivnom, onda i nemamo što tražiti u utrci za Premijer ligu. Pravi ispit očekuje nas protiv Arene. Radi se o iskusnoj momčadi čijih sam nekoliko utakmica odgledao te mogu reći da igraju možda i najkvalitetniji rukomet u cijeloj ligi. Ove bi nam dvije pobjede osim bodova mnogo značile i za samopouzdanje. Posebno iz razloga što drugu polusezonu otvaramo domaćom utakmicom s Goricom, čime bismo imali priliku savladati i trećeg izravnog konkurenta.
Trebaju li Zadru pojačanja u drugom dijelu sezone?
– Želja nam je u preostala tri kola ostvariti sve tri pobjede. U tom bismo slučaju vjerojatno poradili na osnaživanju momčadi pošto će u drugoj polusezoni i borba za prva dva mjesta biti još teža. Tako bismo bili još izvjesniji kandidati za Premijer ligu.
 


Žeravica veliki dobitak


Zadar Slad sa i bez Anđela Žeravice?
– Njegov povratak za nas je golem dobitak. On je fizički izrazito spreman i opasan kružni napadač. Pogledajte samo njegovu statistiku od kada se vratio. Sada zabijamo mnogo više golova s pozicije pivota, a Žeravica osim napada, odličan posao obavlja i u obrani igrajući na poziciji prednjeg. Žao mi je što je još uvijek neizvjestan njegov angažman u drugom dijelu prvenstva.