Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Popularizacija ženskog rukometa u Zadarskoj županiji

Autor:

25.11.2009. 23:00
Popularizacija ženskog rukometa u Zadarskoj županiji

Foto: Filip BRALA



Nadam se da će ovaj turnir označiti početak omasovljavanja ženskog rukometa u Zadru, ali i cijeloj županiji – Milan Zekanović, sportski direktor ŽRK Zadar
U sklopu programa obilježavanja Dana grada Zadra jučer je u dvorani Mocire održan rukometni turnir za djevojčice ’95. godište i mlađe. Na natjecanju u organizaciji Rukometnog saveza Zadarske županije nastupile su mlade ekipe Zadra, Biograda i Benkovca. Utakmice(2 x 20 minuta) odigrane su po principu “svak sa svakim”, dok su s obzirom na izostanak rukometašica iz Murtera, sve tri prijavljene ekipe na kraju osvojile pokale. Osim obilježavanja Dana Grada, cilj ove manifestacije bila je popularizacija ženskog rukometa u Zadarskoj županiji.
– Nadam se da će ovaj turnir označiti početak omasovljavanja ženskog rukometa u Zadru, ali i cijeloj Županiji. Na ovaj način želimo popularizirati naš trofejni sport, odnosno najprije potaknuti interes u mlađim dobnim skupinama da bi se isti kasnije pozitivno odrazio i na seniorske ekipe. Prije desetak godina situacija je bila kudikamo bolja, međutim, danas naše mlađe rukometašice praktički nemaju s kim igrati. Nažalost, ni planirani projekt Županijske školske rukometne lige nije zaživio, a nastavnici tjelesnog odgoja imaju loš odnos prema rukometu. Nadam se da će, bez obzira na navedeno, stvari pomalo krenuti na bolje – rekao je Milan Zekanović, sportski direktor ŽRK Zadar.