Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Uskoro “zeleni” Višnjik

Autor:

25.11.2009. 23:00
Uskoro “zeleni” Višnjik

Foto: Filip BRALA



Na ovaj bi se način zamijenila trenutačna energana na tekuće gorivo mazut, koje mnogo košta, ali i kojim se zagađuje okoliš. Korištenjem novih, više ekoloških izvora energije pridonijelo bi se očuvanju okoliša, ali i uštedi novca
Očekujemo da će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost do kraja godine odobriti projekt novog načina grijanja Dvorane Krešimira Ćosića i zatvorenog plivališta na Višnjiku. Naime, projektna dokumentacija je gotova i poslali smo je u Fond te sad očekujemo njihovu odluku, rekao je Dino Bailo, direktor SC Višnjik.
Podsjetimo, Dvorana Krešimira Ćosića i zatvoreno plivalište trebali bi se u bliskoj budućnosti početi grijati energijom dobivenom preko solarnih ploča i onom nastalom iz ukapljenog zemnog plina. Na ovaj bi se način zamijenila trenutačna energana na tekuće gorivo mazut, koje mnogo košta, ali i kojim se zagađuje okoliš. Korištenjem novih, više ekoloških izvora energije pridonijelo bi se očuvanju okoliša, ali i uštedi novaca. Zbog toga su se Grad Zadar i SC Višnjik povezali s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te su se odlučili krenuti u projekt. Ako bi Fond odobrio projekt, već početkom iduće godine mogao bi biti raspisan natječaj za izvođača radova te bi se uskoro moglo krenuti u realizaciju projekta.
Predviđeno je da bi projekt trebao koštati oko 2,6 milijuna kuna, a 40 posto će financirati Fond, dok će ostalo financirati SC Višnjik uz potporu Grada Zadra.