Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zlatku Čeljuski odgođeno suđenje zbog bolesti

Autor: Suzana Bandić

25.11.2009. 23:00
Zlatku Čeljuski odgođeno suđenje zbog bolesti


Čeljuskin je odvjetnik obavijestio Sud kako je od njegove supruge doznao da se on liječi u jednoj ustanovi, ali ne i kojoj. Zbog izbjegavanja odlaska na izdržavanje kazne po pravomoćnosti zagrebačke presude, za njim je raspisana tjeralica
Suđenje Zlatku Čeljuski, suprugu HTV-ove voditeljice Tončice, kojemu se na Općinskom sudu u Zadru sudi zbog prijevare i krivotvorenja isprava još je jednom odgođeno zbog njegovih “srčanih problema”, a novo je ročište zakazano za veljaču slijedeće godine.
Čeljuskin je odvjetnik obavijestio Sud da je njegov klijent bolestan te da je od njegove supruge doznao da se liječi u jednoj ustanovi, no ne i u kojoj.
Podsjetimo, Čeljuski je još u rujnu odgođena rasprava, a njegov zagrebački odvjetnik Čedo Prodanović tada je sudu poslao faksimil u kojem je naveo kako on zbog akutnih srčanih problema neko vrijeme neće moći prisustvovati raspravama koje na ovom sudu traju još od veljače 2007. godine.
Njemu je u međuvremenu u Zagrebu pravomoćno dosuđena zatvorska kazna zbog prijevare od 100 tisuća eura, pa se tada špekulirlo da on na taj način pokušava odugovlačiti odlazak na izdržavanje kazne, a nedavno je za njim raspisana i službena MUP-ova tjeralica.
Čeljuska se tereti da je u Zadru 29. prosinca 2005. godine krivotvorenom osobnom iskaznicom na ime Benjamina Brkljače u koju je umetnuo svoju fotografiju nabavio originalni zemljišno-knjižni izvadak Brkljačina zemljišta u Diklu, velikog 255 metara kvadratnih koje je potom prodao Jozi Golubu iz Švicarske za 100 tisuća eura.
Na jučerašnjem ročištu nije se pojavio ni oštećeni Jozo Golub jer mu je u međuvremenu preminula supruga pa je ostao sam s troje djece.