Buškulić: Općina Vir obmanjuje mještane

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Tomislav JERAK
Načelnik i donačelnik naše općine podižu sebi plaće i bahate se na račun svojih poreznih obveznika, tvrde haenesovci

O problemima otoka Vira odnosno mještana u istoimenoj općini na konferenciji za medije u prostorijama HNS-a govorili su Igor Vučetić, predsjednik HNS-a Vir, predsjednik HSP-a Vir Šime Buškulić te predsjednik virskog HSU-a Milenko Radović.

- Pune tri i pol godine nakon donošenja prostornog plana Općina Vir kreće sa izmjenama i dopunama njegovog tekstualnog dijela. Mi smo upozoravali da ovaj plan nije razvojni već je donesen samo za probrane odnosno vladajuće vijećnike. Domaći gospodarstvenici tiho propadaju jer svoje objekte ne mogu legalizirati. Time se ugrožava tekuće poslovanje jer se kod poslovnih banaka ne mogu zadužiti hipotekarno. Općina preuzima na sebe izgradnju komunalne infrastrukture, osnosno vodovoda i odvodnje, a ne zna da svaka tvrtka koja se bavi distribucijom pitke vode ulasnom u EU mora biti licencirana, a da bi dobila licencu mora na godišnjoj razini distribuirati u cjevovod 2,5 milijuna kubičnih metara vode, što je praktički nemoguće, kazao je Vučetić.

- Općina Vir odnosno komunalno pduzeće od ljudi traži da im daju 7.300 kuna za vodovod i kanalizaciju, a ljudima nisu objasnili da oni koji nemaju građevinsku dozvolu nemaju pravo priključka. To je velika obmana svih mještana među kojima mnogi žele platiti tu svotu jer ne znaju pravu istinu, kaže Buškulić. U nastavku se osvrnuo i na dječji vrtić i ambulantu čija vrata na Viru još nisu otvorena.

- Tražili smo ugovor i troškovnik sa izvođačem radova za dječji vrtić i ambulantu. Povećanje je za oko 2,500.000 kuna ili 30% vrijednosti radova. Navodno je kriv projektant koji nije dobro napravio troškovnik. Napominjem da je zgrada napravljena i godinu dana stoji bez useljenja.

Milenko Radović iz Stranke hrvatskih umirovljenika kaže kako u Općini u vrijeme recesije imaju prevelike plaće.

- Načelnik i donačelnik naše općine podižu sebi plaće i bahate se na račun svojih poreznih obveznika a upozorenja nas iz oporbe ignoriraju. Pogodnosti koje uživa načelnik, kao primjerice općinski automobil koji služi većinom samo njemu i njegovim vijećnicima u privatne svrhe, isplaćuje si dnevnice za službena putovanja kojih nema, a imamo saznanja da on i njegovi kolege iz koalicije nalijevaju gorivo u privatne automobile na račun Općine, proziva Radović.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (1 glasova)