Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ovo nema veze s košarkom (FOTOGALERIJA)

25.11.2010. 23:00
Ovo nema veze s košarkom (FOTOGALERIJA)


Ovu utakmicu ne bih komentirao što se tiče košarke. Ovo nema veze s košarkom. Ovu utakmicu su odlučili suci i tu uopće nema rasprave. Oni su šutirali 41 slobodno bacanje. Nisu nam sudili prekršaje koji su bili, a nakon toga su nam, na reakcije igrača, isključivali igrače. To je bilo ružno za gledati i dalje nemam što komentirati. Prijavit ću suca Obradovića, koji mi je prijetio. Odmah nakon ove press konferencije ću napisati prijavu. To je sve što imam reći o ovoj utakmici – kratko je na sinoćnjoj press konferenciji komentirao Danijel Jusup, trener Zadra, kojemu su novinari postavili samo jedno pitanje.
Razmišljate li o ostavci?
– Ni blizu.
Aleksandar Džikić, trener Krke, bio je mnogo boljeg raspoloženja.
– Zadovoljan sam pobjedom. Igrom baš i ne. Pokušali smo Zadrovu igru u napadu prebaciti sa trojca Vladović, Car, Brown na mlađe igrače, koji do sada nisu pokazivali toliku inicijativu, prije svega u igri u napadu. No, mali Batur je vrhunski talent. Pratio sam tog momka kroz mlađe reprezentativne kategorije i točno smo znali što on može i što mogu Marčinković i Bilan. Ipak, malo su nas iznenadili oni i Ivanov, za kojega znamo da je pravi rudar na terenu, u pozitivnom smislu – kazao je Džikić pa nastavio o utakmici.
– U prvom dijelu smo stvorili dobru prednost, koju smo prelako izgubili i to mi se nije svidilo. U nastavku smo pokušali kontrolirati pick and roll igru Zadra, koja je najbolja u ligi. To nam je u dobrom mjeri pošlo za rukom, no otvorile su se neke druge stvari. Batur je nastavio odlično igrati. Nisam zadovoljan inicijativom nekih mojih igrača, ali nema smisla da filozofiram kako sam nezadovoljan igrom, a dobio sam u Zadru. To bi bila budalaština. Vrlo sam zadovoljan što sam dobio u Zadru, jer je ovo jako težak teren za igrati i pobijediti. U najavi sam rekao da je Zadar u Podgorici izgubio u produžetku, od Igokee na jedan posjed, te lagano dobio Nymburka. Omjer koji imaju nije prava materijalizacija onoga kako igraju i to nisu samo lijepe riječi, nego realnost. Ovo je vrlo važna pobjeda za nas – pun je riječi hvale za Zadrane bio trener Krke.