Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Sabljar: Hitno smijeniti ravnateljicu Kazališta lutaka

25.11.2010. 23:00
Sabljar: Hitno smijeniti ravnateljicu Kazališta lutaka


– Od svih odgovora koje sam kao vijećnica dobila od župana, ovaj o  Kazalištu lutaka Zadar, kojega je potpisala ravnateljica Iris Pavić Tumpa,  uvjerljivo je najdrskiji od svih, kazala je Renata Sabljar Dračevac (SDP)  navodeći da je na zahtjev da joj se dostave svi računi i aneksi ugovora oko  izgradnje nove zgrade KLZ-a dobila tek šturi pismeni odgovor.
– Ispričavam se županu i Županijskoj skupštini što sam pozivajući se na  pozitivne zakone RH tražila uvid u račune KLZ-a, ironična je bila Sabljar Dračevac pitajući se što se to taji i u čemu je problem ako se poslovalo kako  treba.
– Pozivam župana da mi najkasnije u roku od 8 dana dostavi svu  dokumentaciju vezanu uz izgradnju KLZ-a, a upravu ove ustanove da hitno  smijeni ravnateljicu, koja ne poštuje pozitivne zakone RH, poručila je Sabljar  Dračevac.
– Mislim da je odgovor iz KLZ-a ispravan te je njime dan rezime stanja. No,  slobodno se pozovite na zakone i tražite te podatke od KLZ-a, kratko je  odgovorio župan.
Sabljar Dračevac uložila je prigovor kazavši da ne samo da nije zadovoljna  županovim odgovorom, nego je razočarana u tolikoj mjeri da to niti ne može  izreći.
– Županija, ne netko drugi, je vlasnik KLZ-a. Svaki građanin ima pravo  znati što se događa oko ovog projekta, gotovo je zavapila SDP-ova  vijećnica.