Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Sretan sam, prvi gol jako mi puno znači

25.11.2010. 23:00
Sretan sam, prvi gol jako mi puno znači


Sretan sam, to je moj prvi gol u Ligi prvaka i puno mi znači. Sjajan je osjećaj zabiti pogodak u ovom natjecanju. Najvažnije je da smo dobili i plasirali se dalje – kaže Modrić
Od Beograda preko kanala sve do Londona protegnula se nit zadovoljstva vrhunskih hrvatskih reprezentativnih nogometaša. Nakon što su Darijo Srna i Eduardo Da Silva bacili na koljena Partizan na njegovu travnjaku i svog Šahtara doveli na prag povijesnog uspjeha, ulaska u osminu finala Champions League, Luka Modrić je načinio korak više. Hrvatski majstor je razgalio srca navijača Tottenhama pogotkom na White Hart Lineu, na slavnoj londonskoj nogometnoj Stazi bijelog jelena poveo je svoju momčad u premijernu osminu finala Lige prvaka, najjačeg klupskog natjecanja na svijetu.
– Naš glavni cilj bio je izboriti nokaut fazu i vrlo smo zadovoljni da smo u tome uspjeli. Bila je to vrlo ugodna večer za nas. Zabili smo tri gola, a mogli smo još. Pokazali smo da imamo kvalitetu natjecati se u Ligi prvaka – rekao je Luka Modrić, autor majstorskog gola za 2:0 protiv Werdera. Hrvatskom majstoru je to inače prvi gol u Ligi prvaka, a pritom je odlično koristio “most” visokog napadača Petera Croucha.
Redknappove pohvale
– Naučio sam neke stvari od Van Der Vaarta i Croucha. Nizozemac zabija puno golova na asistenciju Croucha. Očekivao sam da će naš napadač dobiti zračni duel i produžiti mi loptu. Potom sam nadmudrio suparničkog igrača fintom. Sretan sam, to je moj prvi gol u Ligi prvaka i puno mi znači. Sjajan je osjećaj zabiti pogodak u ovom natjecanju. Najvažnije od svega je da smo dobili i plasirali se u osminu finala. To je velika stvar za klub, za navijače, za igrače, za trenera, za svih… Bili smo odlični i to je najbitnije – dodaje Modrić.
Momčad je pohvalio i trener Harry Redknapp, zadovoljni strateg pobjednika.
– Odradili smo fantastičan posao igrajući sa 60 do 70 posto kapaciteta. Sjajno je što smo se kvalificirali u osminu finala, jer pri ždrijebanju je skupina izgledala vrlo opasno. Vrlo sam sretan što smo zabili tri gola. Trebali smo ih dati četiri ili pet – rekao je Redknapp. – Gallas je bio ponovo izvanredan. Lennon i Bale dominirali su na krilima, Luka Modrić režirao igru. Hutton se pak vrlo kvalitetno ubacivao naprijed.
Benitez odahnuo
Što se tiče ocjena u engleskom tisku, Bale je, iako nije zabio gol iz jednaesterca, opet igrao odlično, u The Sunu je igrač utakmice i dobio je devetku, a isti tabloid je odmah do njega postavio Modrića, kojeg je ocijenio osmicom. Lennon i Crouch su dobili sedmice, a svi ostali domaći osim Nike Kranjčara, koji je zaigrao od 81. minute, ocijenjeni su šesticama. Osmicu je Modrić dobio i od Sky Sportsa, koji je istu ocjenu dao i Baleu, a posjetitelji web stranice su Modriću dali prosječnih 8.9, što je daleko najbolji prosjek bilo kojeg igrača. Bale je i od čitatelja zaradio prosjek 8.0.
U istoj toj skupini A odahnuo je europski prvak Inter i njegov trener Rafael Benitez nakon što je Esteban Cambiasso osigurao osminu finala. Dalje su prošli iz skupine B Schalke 04 i Lyon, klubovi u kojima su Hrvati Ivan Rakitić i Dejan Lovren, iz skupine C Manchester United i Valencia te iz skupine D Barcelona i Kopenhagen. Pritom je Leo Messi za Katalonce dao svoj jubilarni 150. gol. Još ranije iz E skupine je promoviran Bayern, iz skupine F Chelsea, iz grupe G su prošli Real i Milan. Preostali pretendenti čekaju posljednju šansu prvog tjedna idućeg mjeseca, 7. i 8. prosinca.


 CROUCH: OZRAČJE BOLJE NEGO U LIVERPOOLU


– Pravi je gušt odigrati svaku utakmicu u dresu Tottenhama. Genijalan osjećaj svaki put iznova proživljavam – ističe dvometraš Peter Crouch. – Igrao sam u Liverpoolu koji je 2007. igrao finale Lige prvaka te smo poraženi u atenskom finalu od Milana 2:1. Ta momčad Liverpoola je imala sjajne pojedince. Odličnih pojedinaca ima i Tottenham, ali razlika je u momčadi. Tottenham ima savršeno zdravu atmosferu, prava smo momčad, a najveći plus je što apsolutno svatko od nas čeka svoju priliku jednakom žestinom. Nema ljutnje, samo zdravo sportsko nadmetanje i uživanje u nogometu i pobjeđivanju. Tottenham ove sezone stvarno može puno toga.




 LOVREN MEĐU KRIVCIMA ZA PORAZ “LAVOVA”


Savršenu “krvnu sliku” hrvatskih internacionalaca u Ligi prvaka kvari Dejan Lovren, koji je unatoč porazu svojeg Lyona u dvorištu kod Schalkea ipak osigurao osminu finala. No, bivši branič Dinama proglašen je od strane francuskih medija kao jedan od najvećih krivaca za slabu partiju “lavova” u Veltins Areni. Farfan i Huntelaar su tijekom cijelog dvoboja radili pravi “dar-mar” Lovrenu i suigraču mu u obrani Diakhatu, pa je tako najutjecajniji francuski sportski dnevnik L’Equipe u uvodniku utakmice naglasio zabrinjavajuće šuplju obranu Lyona, koja u posljednje vrijeme iskazuje niz slabosti.