Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Planiran akvapark i dalmatinsko selo

25.11.2011. 23:00
Planiran akvapark i dalmatinsko selo


Od većih zahvata planom je predviđena gradnja akvaparka, najvećeg i najsuvremenijeg na obali Jadrana, te naselja tipa “dalmatinsko selo” s mobilnim kućama s oko deset tisuća novih smještajnih kapaciteta


Odlukom ninskog  gradonačelnika Emila Ćurka  i njegova stručnog kolegija u  dogovoru s vodećim ljudima  obližnjeg Turističkog naselja  Zaton na javni uvid bit će  stavljen Prijedlog izmjena i  dopuna Detaljnog plana  uređenja TN Zaton od 1. do  9. prosinca 2011. godine.  Prijedlog izmjena i dopuna  DPU-a bit će istaknut u ninskom Domu kulture i moći  će se uz pojašnjenje stručne  osobe iz Odjela za komunalnu djelatnost grada Nina  detaljno razgledati svakog  radnog dana, počevši od 8 pa  do 14 sati. Možebitni prijedlozi i primjedbe te druga  pojašnjenja vezana uz ovaj  dokument zainteresirani će  građani moći upisati u knjigu  dok traje uvid.
Javno izlaganje i rasprava  o planu sazvana je za srijedu  7. prosinca u prostorijama  Doma kulture s početkom u  12 sati. Pisana očitovanja,  mišljenja i primjedbe izmjena i dopuna DPU-a uređenja  TN Zaton moći će se dostaviti nositelju izrade Gradu Ninu i to najkasnije do  završetka javnog uvida. Pisana očitovanja, mišljenja,  prijedlozi i primjedbe koji ne  budu čitko napisani i potpisani imenom i prezimenom  uz adresu podnositelja neće  se uzeti u obzir u pripremi  izvješća o javnoj raspravi.
Inače, navedeni DPU odnosi se prije svega na realizaciju druge faze izgradnje  objekata unutar naselja u  njegovu sjevernom dijelu.  Od većih zahvata planom je  predviđena gradnja akvaparka, najvećeg i najsuvremenijeg na obali Jadrana, te naselja tipa “dalmatinsko selo”  s mobilnim kućama s oko  deset tisuća novih smještajnih kapaciteta kao i drugih  planom predviđenih turističkih sadržaja.