Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Velebit se vadi u Stobreču, Marenzi kontra Primorca

25.11.2011. 23:00
Velebit se vadi u Stobreču, Marenzi kontra Primorca


U Trećoj HNL igraju se utakmice posljednjeg (17.) kola jesenske polusezone. Raštane i Primorac su domaćini Jadranu LP, odnosno Zmaju iz Blata, dok će Velebit u goste vodećem Primorcu 1929 iz Stobreča. Od Raštana i Primorca se očekuje pobjede s kojima bi potvrdili odličnu polusezonu, dok se Benkovčani nadaju da će konačno prekinuti niz poraza koji se nakon prošlog kola zaustavio na brojci šest.
Primorcu dolazi Zmaj na čijoj je klupi Armando Marenzi, svojevremeno uspješni trener Biograđana, te Rafaelo Batista, napadač koji je važan trag ostavio upravo u Primorcu. Marenzijevu momčad Primorac dočekuje oslabljen zbog neigranja Tina Juričina, Marija Nikpalja i Šime Markovića.
– Iako smo oslabljeni, očekujemo pobjedu. Imamo dovoljan kadar igrača koji nam daje mogućnost sa tri boda otići na odmor – smatra Bepo Pelicarić, igrač Primorca.
– Naša je računica tri boda kod kuće i najmanje bod na gostovanjima. Potvrdu toga očekujemo u utakmici protiv Jadrana – naglasio je Nikola Veršić, igrač Raštana.
– Iako je iza nas niz poraza, odlazak u Stobreč za nas nije put bez nade. Bili bismo zadovoljni i jednim bodom – kaže Stipe Vujević, igrač Velebita,
Raspored – subota 13 sati: Primorac 1929 – Velebit, Neretva – Omiš, Val – Dinara, Zmaj (M) – Zagora, Uskok – Jadran KS, Raštane – Jadran LŠP, Primorac – Zmaj (B); nedjelja: Neretvanac – GOŠK.
Četvrta HNL
Sabunjar i Dragovoljac iza sebe imaju solidnu polusezonu. Kome će biti još i bolja, znat će se nakon međusobnog dvoboja u 14. kolu.
– Bit će teško, ali ne i nemoguće protiv Poličanaca doći do pobjede – kaže Danijel Pupovac, prva “violina” Sabunjara.
Polusezonom mogu biti zadovoljni i u Zrmanji i Podgradini čije će momčadi na igralištu u Obrovcu odmjeriti snage. Škabrnja će u Skradinu kao i Hrvatski vitez u Pridrazi tražiti barem bod. Pažani dočekuju Vodice koje igraju dobro, no domaći teren na Julovici daje Pažanima prednost. Zlatna luka će na DOŠK, a Polača ima zicer protiv Rudara. U Pakoštane dolazi prvak Krka. Sve osim pobjede Lozovčana bilo bi pravo čudo.
Raspored – subota 13.30 sati: SOŠK – Škabrnja, Sabunjar – Dragovoljac; nedjelja: Zrmanja – Podgradina, Zlatna luka – DOŠK, Pag – Vodice, Polača – Rudar, Pakoštane – Krka, Hajduk – HV Posedarje, Zrmanja – Podgradina.
ŽNL
U 12. kolu utakmica koja je u prvom planu je derbi koji se igra u Zadru između Arbanasa i Croatije. Croatia koja je na diobi prvog mjesta s Goricom od trećeplasiranih Arbanasa dijeli samo jedan bod pa će biti zaista zanimljivo vidjeti kako će okončati ovaj sraz. Goricu čeka gostovanje, možda ne tako teško s obzirom na to da je Nova zora pri začelju ljestvice, ali to može biti dodatni motiv za Filipjance. Vrčevo i NOŠK su s istim brojem bodova na diobi četvrtog i petog mjesta, a sada ih očekuju ista iskušenja. Naime, oba će kluba ovaj put na gostovanja i to Vrčevo u Zemunik koji je u prošlom kolu nadigrao Goricu, dok će NOŠK put posljednjepasiranog Galovca čiji su nogometaši pa i navijači željni pobjeda i bodova. Zanimljivo je da Bibinje i Debeljak također dijele dva mjesta na ljestvici (deveto i deseto), a sada ih očekuje međusobni dvoboj. Debeljaku u posljednje vrijeme ne “cvjetaju ruže” te su Bibinjci na svom igralištu favoriti što se ne može reći za pretposljednju Murvicu kojima u uvertiri kola u Poličnik stiže respektabilna momčad iz Gračaca.
Raspored – subota u 13.30: Murvica – Velebit; nedjelja u 13.30: Bibinje – Debeljak, Zemunik – Vrčevo, Nova zora – Gorica, Arbanasi – Croatia, Galovac – NOŠK.